Fredagskassen

Smakupplevelser hemma

Fixa festmåltiden på 30 minuter med vår lyxiga Fredagskasse!
Menyerna är välkomponerade trerättersmenyer med förrätt, varmrätt och dessert.
Det går bra att beställa bara två rätter; varmrätt med antingen förrätt eller dessert.

Menyerna är anpassade och prissatta för en person. Vi rekommenderar att du förvarar maten i kylskåp tills det är dags att värma den. Bilderna nedan vid menyerna är symbolbilder och illustrerar inte rätterna i menyerna.

Inom parantes hittar du dryckesrekommendationer och Systembolagets artikelnummer.
Givetvis finns det flera alkoholfria alternativ som passar.

Nedan presenterar vi de menyer för Fredagskassen vi erbjöd under Vintern 2023.
Vi startar igen den 15 september 2023

Håll utkik här på hemsidan och följ oss på sociala medier, Instagram och Facebook där vi publicerar när vi har uppdaterat med höstens aktuella menyer.

BESTÄLLNING
Din beställning gör du på telefon 0586-24 63 00
Beställ senast onsdag innan kl. 18:00

AVHÄMTNING
Din kasse hämtar du i hotellreceptionen på fredagen
mellan kl. 13.30-16.00

PRIS
Vi återkommer med pris då menyerna är satta för hösten

Meny 1

Fredagarna 3 februari, 3 mars och 31 mars

Förrätt
Blåmusselsoppa med västerbottenost, brunoise grönsaker  och gratinerat vitlöksbröd
Dryck: Jean de Chaudenay Chablis 2021 (Nr 2430) 191 kr

Varmrätt
Smörstekt hjortytterfilé med ugnsbakade rotfrukter, rökt svampsky samt svamp och potatiskaka
Dryck: Amarone A Alpha Zeta 2019 (Nr 12343) 211 kr

Dessert
Chokladterrine med inkokta björnbär, kolakräm och rostad mandelmassa
Dryck: Nederburg Noble Late Harvest 2022 (Nr 2741) 116 kr

Instruktioner Meny 1

Meny 2

Fredagarna 10 februari och 10 mars

Förrätt
Sotad lax med picklade senapsfrön, krispig fänkålssallad och äppelemulsion
Dryck: De Bortoli Gewurztraminer 2021 (Nr 6403) 91 kr

Varmrätt
Grillad oxfilé med krämig pepparsås, saltrostad kulpotatis, ugnsbakad tomat och rödlök
Dryck: West Cape Howe Great Southern Shiraz 2020 (Nr 2508) 101 kr

Dessert
Key lime pie med karameliserad vit choklad
Dryck:  Dr Loosen Beerenauslese 2018 (Nr 5364) 140 kr

Instruktioner Meny 2

Meny 3

Fredagarna 17 februari och 17 mars

Förrätt
Sockersaltat tunt skivat ankbröst med fikonvinägersirap, krispig örtsallad och surdegskrutonger
Dryck: Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge (Nr 5283) 141 kr

Varmrätt

Rimmad torskrygg med champagnesås, västerbottengratinerat potatisstomp och smörbakad schalottenlök
Dryck: Bourgogne Cuvee Prestige Francois Martenot 2020 (Nr 5362) 151 kr

Dessert

Kolapannacotta med yoghurtmousse toppas med saltrostade macadamianötter
Dryck: Chateau du Levant Sauternes 2020 (Nr 4153) 119 kr

Instruktioner Meny 3

Meny 4

Fredagarna 24 februari och 24 mars

Förrätt
Löjromsmousse på toast toppas med syrad lök
Dryck: Cotilde Davenne Cremant de Bourgogne (Nr 7725) 157 kr

Varmrätt
Lammytterfilé med chevre smaksatt potatiskaka, rosmarinsky och honungsrostade grönsaker
Dryck: Barbera d’Alba Busije 2021 (Nr 75722) 121 kr

Dessert
Blåbärs tiramisu
Dryck: Florio Marsala Superiore Dolche 2018 (Nr 8403) 81 kr

Instruktioner Meny 4