Fredagskassen

Smakupplevelser hemma

Fixa festmåltiden på 30 minuter med vår lyxiga Fredagskasse!
Menyerna är välkomponerade trerättersmenyer med förrätt, varmrätt och dessert.
Det går bra att beställa bara två rätter; varmrätt med antingen förrätt eller dessert.

Menyerna är anpassade och prissatta för en person. Vi rekommenderar att du förvarar maten i kylskåp tills det är dags att värma den. Bilderna nedan vid menyerna är symbolbilder och illustrerar inte rätterna i menyerna.

Inom parantes hittar du dryckesrekommendationer och Systembolagets artikelnummer.
Givetvis finns det flera alkoholfria alternativ som passar.

BESTÄLLNING
Din beställning gör du på telefon 0586-24 63 00
Beställ senast onsdag innan kl. 18:00

AVHÄMTNING
Din kasse hämtar du i hotellreceptionen på fredagen
mellan kl. 13.30-16.00

PRIS
3 Rätter 395 kronor per kuvert
2 Rätter 325 kronor per kuvert

Meny 1

Fredagarna 15 september, 13 oktober och 11 november

Förrätt
Kräftsoppa med kräftsallad och smördegssticks med Västerbottenost
Dryck: Dreissigacker Riesling 2022 (Nr 2294) 139 kr

Varmrätt
Grillad oxfilé med tryffelemulsion, svamp, rödvinssås och rostade rotfrukter
Dryck: Brolio 2021( Nr 2705) 249 kr

Dessert
Äppelknyten med smördeg och vaniljkräm
Dryck: Grand Tokaj Szamorodni 2018 (Nr 4682) 149 kr

Instruktioner Meny 1

Meny 2

Fredagarna 22 september, 20 oktober och 17 november

Förrätt
Gravad hälleflundra med syrad zucchini, yoghurtdressing, örtsallad och friterade linser
Dryck: Stark-Condé Round Mountain Sauvignon Blanc 2022 (Nr 90177) 179 kr

Varmrätt
Lammytterfilé med honungsbakade betor, örtig rödvinssky och chevré-potatisbakelse
Dryck: Barbera d´Alba Busje, 2021 (Nr 75722) 119 kr

Dessert
Havtornscheesecake med kakaocrumble
Dryck: Nederburg Noble late harvest 2022 (Nr 2741) 119 kr

instruktioner Meny 2

Meny 3

Fredagarna 29 september och 27 oktober

Förrätt
Västerbottenpaj med sikromsmousse och syrad rödlök
Dryck: Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut (Nr 7688) 149 kr

Varmrätt

Grillad kalvytterfilé med potatiskaka smaksatt med gruyère ost, pepparsås och ugnsbakade grönsaker
Dryck: Cotes-du-Rhone Guigal (Nr2011) 145 kr

Dessert

Key lime pie
Dryck: Dr Loosen Beerenauslese 2018 (Nr 5364) 149 kr

Instruktioner Meny 3

Meny 4

Fredagarna 6 oktober och 3 november

Förrätt
Jordärtskockssoppa med vispad örtsmetana och knaperstekt sidfläsk
Dryck: Langlois Cremant de Loire Brut (Nr7404) 169 kr

Varmrätt
Halstrad hälleflundra med hummersås, mix på smörbakade baljväxter Västerbottengratinerat potatisstomp
Dryck: Bourgogne Cuvée Prestige 2021 (Nr 5362) 149 kr

Dessert
Blåbärsmousse med browniebotten och hasselnötter
Dryck: Bourgogne Cuvée Prestige 2021 (Nr 5362) 149 kr

Instruktioner Meny 4