Fredagskassen

Smakupplevelser hemma

Fixa festmåltiden på 30 minuter med vår lyxiga Fredagskasse!
Menyerna är välkomponerade trerättersmenyer med förrätt, varmrätt och dessert.
Det går bra att beställa bara två rätter; varmrätt med antingen förrätt eller dessert.

Menyerna är anpassade och prissatta för en person. Vi rekommenderar att du förvarar maten i kylskåp tills det är dags att värma den. Bilderna nedan vid menyerna är symbolbilder och illustrerar inte rätterna i menyerna.

Inom parantes hittar du dryckesrekommendationer och Systembolagets artikelnummer.
Givetvis finns det flera alkoholfria alternativ som passar.

BESTÄLLNING
Din beställning gör du på telefon 0586-24 63 00
Beställ senast onsdag innan kl. 18:00

AVHÄMTNING
Din kasse hämtar du i hotellreceptionen på fredagen
mellan kl. 13.30-16.00

PRIS
Paketpris för hela trerättersmenyn 355 kronor
Två rätter; Varmrätt med förrätt eller dessert 315 kronor

Meny 1

Fredagarna 3 februari, 3 mars och 31 mars

Förrätt
Blåmusselsoppa med västerbottenost, brunoise grönsaker  och gratinerat vitlöksbröd
Dryck: Jean de Chaudenay Chablis 2021 (Nr 2430) 191 kr

Varmrätt
Smörstekt hjortytterfilé med ugnsbakade rotfrukter, rökt svampsky samt svamp och potatiskaka
Dryck: Amarone A Alpha Zeta 2019 (Nr 12343) 211 kr

Dessert
Chokladterrine med inkokta björnbär, kolakräm och rostad mandelmassa
Dryck: Nederburg Noble Late Harvest 2022 (Nr 2741) 116 kr

Instruktioner Meny 1

Meny 2

Fredagarna 10 februari och 10 mars

Förrätt
Sotad lax med picklade senapsfrön, krispig fänkålssallad och äppelemulsion
Dryck: De Bortoli Gewurztraminer 2021 (Nr 6403) 91 kr

Varmrätt
Grillad oxfilé med krämig pepparsås, saltrostad kulpotatis, ugnsbakad tomat och rödlök
Dryck: West Cape Howe Great Southern Shiraz 2020 (Nr 2508) 101 kr

Dessert
Key lime pie med karameliserad vit choklad
Dryck:  Dr Loosen Beerenauslese 2018 (Nr 5364) 140 kr

Instruktioner Meny 2

Meny 3

Fredagarna 17 februari och 17 mars

Förrätt
Sockersaltat tunt skivat ankbröst med fikonvinägersirap, krispig örtsallad och surdegskrutonger
Dryck: Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge (Nr 5283) 141 kr

Varmrätt

Rimmad torskrygg med champagnesås, västerbottengratinerat potatisstomp och smörbakad schalottenlök
Dryck: Bourgogne Cuvee Prestige Francois Martenot 2020 (Nr 5362) 151 kr

Dessert

Kolapannacotta med yoghurtmousse toppas med saltrostade macadamianötter
Dryck: Chateau du Levant Sauternes 2020 (Nr 4153) 119 kr

Instruktioner Meny 3

Meny 4

Fredagarna 24 februari och 24 mars

Förrätt
Löjromsmousse på toast toppas med syrad lök
Dryck: Cotilde Davenne Cremant de Bourgogne (Nr 7725) 157 kr

Varmrätt
Lammytterfilé med chevre smaksatt potatiskaka, rosmarinsky och honungsrostade grönsaker
Dryck: Barbera d’Alba Busije 2021 (Nr 75722) 121 kr

Dessert
Blåbärs tiramisu
Dryck: Florio Marsala Superiore Dolche 2018 (Nr 8403) 81 kr

Instruktioner Meny 4
Middagskasse

Alla Hjärtans Dag

Tisdagen den14 februari
erbjuder vi en speciell Middagskasse
för en romantisk måltid hemma.
Läs mer via länken

Alla Hjärtans Dag