Fredagskassen

Smakupplevelser hemma

Fixa festmåltiden på 30 minuter med vår lyxiga Fredagskasse!
Menyerna är välkomponerade trerättersmenyer med förrätt, varmrätt och dessert.
Det går bra att beställa bara två rätter; varmrätt med antingen förrätt eller dessert.

Menyerna är anpassade och prissatta för en person. Vi rekommenderar att du förvarar maten i kylskåp tills det är dags att värma den. Bilderna nedan vid menyerna är symbolbilder och illustrerar inte rätterna i menyerna.

Inom parantes hittar du dryckesrekommendationer och Systembolagets artikelnummer.
Givetvis finns det flera alkoholfria alternativ som passar.

Nedan presenterar vi de menyer för Fredagskassen vi erbjöd under hösten 2022.
Vi startar igen den 3 februari 2023 och erbjuder nya menyer till och med den 31 mars.
Sedan startar vi i september igen.

Håll utkik här på hemsidan och följ oss på sociala medier, Instagram och Facebook där vi publicerar när vi har uppdaterat med vårens aktuella menyer.

BESTÄLLNING
Din beställning gör du på telefon 0586-24 63 00
Beställ senast onsdag innan kl. 18:00

AVHÄMTNING
Din kasse hämtar du i hotellreceptionen på fredagen
mellan kl. 13.30-16.00

PRIS
Paketpris för hela trerättersmenyn 355 kronor
Två rätter; Varmrätt med förrätt eller dessert 315 kronor

Meny 1

Förrätt
Jordärtskockssoppa serveras med tartar på pilgrimsmussla och friterad potatis
Dryck Couvent de Jacobins Bourgogne Blanc, Frankrike 2020
(Nr 5798) 159 kr

Varmrätt
Sockersaltat ankbröst med pommes Anna, smörad kalv-kycklingbuljong, karamelliserad lök och blandad skogssvamp
Dryck The Butcher Pinot Noir 2020, Burgenland Österrike
(Nr 70521) 169 kr

Dessert
Messmörspannacotta med rårörda hjortron
Dryck Nederburg Noble Late harvest 2019, Sydafrika
(Nr 2741) 109 kr

Meny 2

Förrätt
Gingravad lax med rostad rotfruktskräm, picklad senapsfrön och örter
Dryck Trimbach Riesling, 2017 Alsace Frankrike
(Nr 2639) 150 kr

Varmrätt

Grillad oxfilé med rödvinssås, kryddsmör, rostad klyftpotatis och höstprimörer
Dryck Col de Orchia, Brunello di Montalcino, 2016
(Nr 12357) 289 kr

Dessert

Choklad brownie med salt kola och halloncoulis
Dryck Domini Veneti Recioto della Valpolicella 2017, Italien
(Nr 2304) 159 kr

Meny 3

Förrätt
Smörrebröd på rökt hjortstek med rödlöksmarmelad och knaperstekt bacon
Dryck Enzo Bartoli Barbera d’Asti Superiore, Italien 2017
(Nr 79600) 139 kr

Varmrätt

Ugnsbakad lättgravad röding i folie, Sandefjordsås, stenbitsrom som serveras med örtpotatiskaka
Dryck Guldkula Premier Cru, Champagne, Frankrike
(Nr 73077) 299 kr

Dessert

Tartelett med körsbär och italiensk maräng
Dryck Harveys Bristol Cream Sherry, Jerez, Spanien
(Nr: 8228) 119 kr

Meny 4

Förrätt
Skagenröra på toast och picklad rödlök
Dryck Utö snaps Sverige (Nr 19) 219 kr Melleruds Utmärkta Pilsner
(Nr 1253) 15:90 kr

Varmrätt

Grillad hjortytterfilé med enbärsgräddsky, potatisterrin och smörstekt shiitake
Dryck G.D. Vajra Barolo Albe 2017, Piemonte Italien
(Nr:2398) 269 kr

Dessert
Cheesecake med blåbär och färska bär
Dryck Chateau Grillon, Sauternes Frankrike 2015
(Nr 4115) 129 kr