Bruksmajorsmenyerna

Middagar utöver det vanliga

Välkomponerade menyer skapade med fingertoppskänsla

Bruksmajorsmeny måndagar


Förrätt / Starter

Löjrom med västerbottenost, potatiskrutong, citron och crème fraiche
Roe with Västerbotten cheese, potato crouton, lemon and crème fraiche

Varmrätt / Main Course

Kalvfilé med potatiskrokett, karamelliserad schalottenlök, brynt kalvsky och örtkräm
Veal fillet with potato croquette, caramelized shallots, browned veal stock and
herb cream

Dessert

Rabarberbavaroise med smultron, vaniljglass och mandelkaka
Rhubarb Bavaroise with strawberries, vanilla ice cream and almond cake

 

Bruksmajorsmeny tisdagar

Förrätt/ Starter

Vit sparrissoppa med ostcrémé, grön sparris och dillolja
White asparagus soup with cheese cream, green asparagus and dill oil

Varmrätt/ Main course

Lamm med chevrépotatis, citrusmarinerade grönsaker och örtsky
Lamb with chevre potatoes, citrus marinated vegetables, and herb gravy

Dessert

Mörk choklad med björnbär och kardemummaglass
Dark chocolate with blackberries and cardamom ice cream

 

Bruksmajorsmeny onsdagar

Förrätt/ Starter

Oxcarpaccio med tryffel, Gammel Pär -hårdost, honungsrostade hasselnötter
och syrade örter
Carpaccio of beef with truffle, Gammel Pär -hard cheese, honey roasted hazelnuts
and pickled herbs

Varmrätt/ Main Course

Piggvar med mandelpotatisstomp, champagnesås och kräftquenell
Turbot with mashed potatoes, champagne sauce and crayfish quenelle

Dessert

Hallonfylld citronmousse med maräng och flädersorbet
Raspberry filled lemon mousse with meringues and elderberry sorbet

 

Bruksmajorsmeny torsdagar

Förrätt/ Starter

Laxtartar med sesam, soja, forellrom och friterad kataifi
Tartar of salmon, sesame, soy, trout roe and deep-fried kataifi

Varmrätt/ Main Course

Utskuren biff med bakade tomater, varmslagen bearnaise, ostgratinerad
klyftpotatis med jalapeño
Sirloin steak with baked tomatos, bearnaise, cheese gratin
wedge potato and jalapeño

Dessert

Mascarponekräm med jordgubbar, jordgubbssirap, maräng och amarettoglass
Mascarpone cream with strawberrys, strawberry sauce, meringue and amaretto ice cream

Boka bord på telefon 0586 – 24 63 00