Your cart is currently empty!
Bruksmajorsmenyerna
Middagar utöver det vanliga
Välkomponerade menyer skapade med fingertoppskänsla
Bruksmajorsmeny måndagar
Förrätt / Starter
Löjrom på Råraka med vispad smetana, rödlök, gravad äggula och örtsallad
Löjrom (white fish roe) with potato cake whipped sour cream, red onion, pickled egg yolk and a herb salad
Varmrätt / Main Course
Hjortytterfilé med brysselkål, pumpa, lök och varmrökt sidfläsk, rödvinssås och svampkrokett med karl- Johan svamp
Fillet of venison with brussel sprouts, pumpkin, onion and warm smoked pork, red wine sauce and mushroom croquette with cep mushrooms
Dessert
Friterad brieost med myltade hjorton, rostad sockerkaka, kolakräm och vaniljglass
Fried brie cheese and stewed cloudberries, roasted pound cake, caramel cream and vanilla ice-cream
Bruksmajorsmeny tisdagar
Förrätt/ Starter
Raps confiterad röding med forellrom, friterad äggula, dillbröd, svartrot och fänkålsemulsion
Rape seed confit char with trout roe, deep fried egg yolk, dill bread, salsify and fennel emulsion
Varmrätt/ Main course
Grillad oxfilé med honungsbakade äpplen, ugnsrostade höstprimörer rödbeta,
gulbeta, palsternacka, rotselleri och gräddig calvadossky
Grilled fillet of beef with honey baked apples, oven baked roasted beets,
parsnips and celeriac with creamy calvados gravy
Dessert
Mjölkchokladsmousse, med chokladkräm, krossade drömmar och björnbärsglass
Milk chocolate mousse with chocolate cream, crushed vanilla cookies and boysenberry ice-cream
Bruksmajorsmeny onsdagar
Förrätt/ Starter
Älgtartar med svampmajonnäs, hjortrongelé,
jordärtskockschips och brynt lökpulver
Tartar of elk with a mushroom mayonnaise, cloudberry jelly,
Jerusalem artichoke chips and browned onion powder
Varmrätt/ Main Course
Smörbakad hälleflundra med pepparrotskräm, hummersås, forellrom,
syrade grönsaker och örtig potatiskaka med citron
Butter fried halibut with horse radish cream, lobster sauce, trout roe,
pickled vegetables, potato cake with herbs and lemon
Dessert
Créme brûlée med morotssorbet smaksatt ingefära och apelsin och ingefärasmulor
Créme brûlée with carrot sorbet flawed with ginger and orange and ginger crumble
Bruksmajorsmeny torsdagar
Förrätt/ Starter
Skaldjursoppa med dill- och gräddfilsmousse, havskräfta och brunoise samt rökt räkolja
Shellfish soup with dill and soured cream mousse, crayfish, brunoises and smoked shrimp oil
Varmrätt/ Main Course
Confiterat anklår, ankfilé och krokett med rotselleripuré, långpepparsky och grönkål
Confit thigh of duck, duck fillet and croquette with celeriac puree, pepper sauce and green kale
Dessert
Färskostkräm med en kompott, mousse och maränger med blåbär, vitchoklad och blåbärsglass
Cream cheese cream with a compote, mousse and meringues with blueberries, white chocolate and blueberry ice-cream
Boka bord på telefon 0586 – 24 63 00