Bruksmajorsmenyerna

Middagar utöver det vanliga

Välkomponerade menyer skapade med fingertoppskänsla

Bruksmajorsmeny måndagar

Förrätt/ Starter

Löjrom med friterad potatis smaksatt med dill, potatisskum,
rågbröd och vinägerpulver
Fish roe with fried potatoes flavoured with dill, potato foam,
rye bread and vinegar powder

Varmrätt/ Main Course

Rensarv med rotselleripuré, svampkrokett, kräm på kål,
viltsky med mild kaffesmak
Reindeer with celeriac puree, mushroom croquette, creamed cabbage,
venison sauce with a mild coffee flavour

Dessert/ Dessert

Hallon bavaroise med citronmaräng och lakritsglass
Raspberry bavaroise with lemon meringue and licorice ice cream

 

Bruksmajorsmeny tisdagar

Förrätt/ Starter

Blåmusselsoppa med halstrad pilgrimsmussla, sojapärlor och purjolök
Blue mussel soup with seared scallop, soy pearls and leek

Varmrätt/ Main course

Grillad oxfilé med potatiskaka, friterad palsternacka, rödvinssås
smaksatt med märg, sotade lökar
Grilled fillet of beef with potato cake, fried parsnip, red wine sauce
flavored with marrow and smoked onions

Dessert/ Dessert

Havtorn- och apelsinsorbet med kaffecrumble, mjölkchoklad,
hasselnötter och brynt smör

Sea buckthorn and orange sorbet with coffee crumble, milk chocolate,
hazelnuts and browned butter

 

Bruksmajorsmeny onsdagar

Förrätt/ Starter

Tartar på hjort, jordärtskocka samt tryffelkräm, svampbuljong och syltad rättika
fylld med ingefära och friterad skivling
Venison tartare, artichoke and truffle cream, mushroom broth and pickled radish
stuffed with ginger and fried
mushrooms

Varmrätt/ Main Course

Skreitorsk, potatiskaka med skaldjur, örter, smörskum och hummerolja
Cod, potato cake with shellfish, herbs, butter foam and a lobster oil

Dessert/ Dessert

Blodapelsin och yuzucurd med italiensk maräng,
mördegsflarn och persikosorbét
Blood orange and yuzu curd with Italian meringue,
shortcrust pastry and peach sorbet

 

Bruksmajorsmeny torsdagar

Förrätt/ Starter

Kallrökt, lättbakad röding med syrad grädde, riven pepparrot,
forellrom och surdegsflarn
Lightly baked cold smoked char served with sour cream, grated horseradish,
trout roe and sourdough biscuit

Varmrätt/ Main Course

Pärlhöna med smörad hönsbuljong smaksatt med sherry, ugnsbakad morot,
friterad svartkål och svamprisotto
Guinea fowl with buttered chicken broth flavored with sherry, oven baked carrots
and deep fried black cabbage, served with a mushroom risotto

Dessert/ Dessert

Vit chokladsufflé med passionsfruktsglass och salt kolasås
White chocolate soufflé with passion fruit ice-cream and salted caramel sauce

Boka bord på telefon 0586 – 24 63 00