Bruksmajorsmenyerna

Middagar utöver det vanliga

Välkomponerade menyer skapade med fingertoppskänsla

Bruksmajorsmeny måndagar

Förrätt / Starter

Löjrom på Råraka med vispad smetana, rödlök, gravad äggula och örtsallad
Löjrom (white fish roe) with potato cake whipped sour cream, red onion, pickled egg yolk and a herb salad

Varmrätt / Main Course

Hjortytterfilé med brysselkål, pumpa, lök och varmrökt sidfläsk, rödvinssås och svampkrokett med karl- Johan svamp
Fillet of venison with brussel sprouts, pumpkin, onion and warm smoked pork, red wine sauce and mushroom croquette with cep mushrooms

Dessert

Friterad brieost med myltade hjorton, rostad sockerkaka, kolakräm och vaniljglass
Fried brie cheese and stewed cloudberries, roasted pound cake, caramel cream and vanilla ice-cream

 

Bruksmajorsmeny tisdagar

Förrätt/ Starter

Raps confiterad röding med forellrom, friterad äggula, dillbröd, svartrot och fänkålsemulsion
Rape seed confit char with trout roe, deep fried egg yolk, dill bread, salsify and fennel emulsion

Varmrätt/ Main course

Grillad oxfilé med honungsbakade äpplen, ugnsrostade höstprimörer rödbeta,
gulbeta, palsternacka, rotselleri och gräddig calvadossky
Grilled fillet of beef with honey baked apples, oven baked roasted beets,
parsnips and celeriac with creamy calvados gravy

Dessert

Mjölkchokladsmousse, med chokladkräm, krossade drömmar och björnbärsglass
Milk chocolate mousse with chocolate cream, crushed vanilla cookies and boysenberry ice-cream

 

 

Bruksmajorsmeny onsdagar

Förrätt/ Starter

Älgtartar med svampmajonnäs, hjortrongelé,
jordärtskockschips och brynt lökpulver
Tartar of elk with a mushroom mayonnaise, cloudberry jelly,
Jerusalem artichoke chips and browned onion powder

Varmrätt/ Main Course

Smörbakad hälleflundra med pepparrotskräm, hummersås, forellrom,
syrade grönsaker och örtig potatiskaka med citron
Butter fried halibut with horse radish cream, lobster sauce, trout roe,
pickled vegetables, potato cake with herbs and lemon

Dessert

Créme brûlée med morotssorbet smaksatt ingefära och apelsin och ingefärasmulor
Créme brûlée with carrot sorbet flawed with ginger and orange and ginger crumble

 

Bruksmajorsmeny torsdagar

Förrätt/ Starter

Skaldjursoppa med dill- och gräddfilsmousse, havskräfta och brunoise samt rökt räkolja
Shellfish soup with dill and soured cream mousse, crayfish, brunoises and smoked shrimp oil

Varmrätt/ Main Course

Confiterat anklår, ankfilé och krokett med rotselleripuré, långpepparsky och grönkål
Confit thigh of duck, duck fillet and croquette with celeriac puree, pepper sauce and green kale

Dessert

Färskostkräm med en kompott, mousse och maränger med blåbär, vitchoklad och blåbärsglass
Cream cheese cream with a compote, mousse and meringues with blueberries, white chocolate and blueberry ice-cream

Boka bord på telefon 0586 – 24 63 00