Bruksmajorsmenyerna

Middagar utöver det vanliga

Välkomponerade menyer skapade med fingertoppskänsla

Bruksmajorsmeny måndagar

Förrätt/ Starter

Blinier med löjrom, vispad smetana, syrad rödlök och smörrostad brioche
Blinis with roe, whipped cream, pickled onion and butter roasted brioche

Varmrätt/ Main Course

Kalvfilé med potatiskrokett, karamelliserad schalottenlök,
brynt kalvsky och örtkräm
Fillet of veal with potato croquette, caramelized shallots,
browned veal gravy and herb cream

Dessert/ Dessert

Rabarberbavaroise med smultron, vaniljglass och mandelkaka
Rhubarb bavaroise with strawberries, vanilla ice cream and almond cake

 

Bruksmajorsmeny tisdagar

Förrätt/ Starter

Vit sparrissoppa med vaktelägg och örtig champagnemousse
samt nässelolja

White asparagus soup with quail eggs and herbal champagne mousse,
nettle oil

Varmrätt/ Main course

Hängmörade lammracks med potatiskaka, rostad
vitlökssky och variation på betor
Braised rack of lamb with potatoe cake, roasted
garlic sauce and assorted beets

Dessert/ Dessert

Bakad mjölkchoklad med hallonsorbet och vitchoklad
Baked milk chocolate with raspberry sorbet and white chocolate

 

Bruksmajorsmeny onsdagar

Förrätt/ Starter

Oxcarpaccio med tryffel, hårdost från Lakene ostgård, honungsrostade
hasselnötter och syrade örter
Carpaccio of beef with truffle, hard cheese from Lakene cheese farm,
honey roasted hazelnuts and pickled herbs

Varmrätt/ Main Course

Hjälmargös med smörbakad vit sparris, syrade primörer,
friterade nässlor och beurre blanc
Pike-perch with butter baked white asparagus, pickled early
vegetables, fried nettles and beurre blanc

Dessert/ Dessert

Hallonfylld citronmousse med maräng och flädersorbet
Raspberry filled lemon mousse with meringues and elderberry sorbet

 

Bruksmajorsmeny torsdagar

Förrätt/ Starter

Sotade pilgrimsmusslor med svensk soja, rabarber,
rädisor och friterade glasnudlar
Blackened scallops with Swedish soy sauce, rhubarb,
radish and fried glass noodles

Varmrätt/ Main Course

Grillad oxfilé med ramslökssmör, potatisfondant gjord på
primörpotatis och ramslöksskum
Grilled beef tenderloin with wild spring onion, potato fondant on
prime potatoes and early spring onion foam

Dessert/ Dessert

Crème brûlé med jordgubbar, rostad sockerkaka och basilikasorbet
Crème brulee with strawberries, roasted sponge cake and basil sorbet

Boka bord på telefon 0586 – 24 63 00