Välkomponerade menyer skapade med fingertoppskänsla

Bruksmajorsmenyerna
Middagar utöver det vanliga
Bruksmajorsmeny måndagar
Förrätt/ Starter
Kräftsoppa med kräftsallad, syrad fänkål,
dillemulsion och vitlöksflarn
Crawfish soup with a salad on crawfish, pickled fennel,
dill emulsion and a garlic chip
Varmrätt/ Main Course
Smörstekt hjort med potatiskaka, jordärtskockspuré, smörstekta kantareller, Karl-Johan svamp och viltsky
Butter fried fillet of venison served with potato cake,
Jerusalem artichoke purée, chanterelles, cep mushrooms and a game sauce
Dessert/ Dessert
Hjortroncheescake med hjortronpärlor,
vaniljkräm och friterad kardemummamunk
Cloudberry cheesecake with cloudberry pearls,
vanilla cream and a fried cardamom donut
Bruksmajorsmeny tisdagar
Förrätt/ Starter
Löjrom på Västerbottenscheescake med pepparrot,
picklad kålrabbi, dillolja och gurka
White bait roe on Västerbotten-cheesecake, horseradish,
pickled kohlrabi, dill oil and cucumber
Varmrätt/ Main course
Grillad oxfilé med rostade rotfrukter, grönkål,
tryffelhollandaise och rödvinssås
Grilled beef tenderloin with roasted root vegetables, kale,
truffle hollandaise and red wine sauce
Dessert/ Dessert
Äppelmousse med smörkola, äppelkompott,
kanderade havregryn och salt nötflarn
Apple mousse with butter fudge, apple compote,
candied oats and a salt nut crisp
Bruksmajorsmeny onsdagar
Förrätt/ Starter
Renpastrami med rostad lökkräm, smörstekta kantareller,
jordärtskockschips, grönkål och picklade rödbetor
Pastrami of reindeer with a roasted onion cream, butter fried chanterelles,
artichoke chips, kale and pickled beets
Varmrätt/ Main Course
Hälleflundra med blåmusselsås, blåmusslor, brunoise,
friterad dill, potatis- och blomkålspuré, fänkål
Halibut with blue mussel sauce, brunoise,
fried dill, potato and cauliflower purée, fennel
Dessert/ Dessert
Blåbärsbrûlée med chokladmazarin, vaniljglass,
blåbärscoulis och rostad mandel
Blueberry crème brûlée with a chocolate brownie, vanilla ice-cream,
blueberry coulis and roasted almond
Bruksmajorsmeny torsdagar
Förrätt/ Starter
Gravad hälleflundra med syrad zucchini, yoghurtdressing,
örtsallad och friterade linser
Cured halibut with pickled zucchini, yoghurt sauce,
herb salad and fried lentils
Varmrätt/ Main Course
Ankfilé med confiterat anklår, potatisfondant, rödvinssky med apelsin,
inkokt pumpa och syrad lök
Fillet of duck with duck confit, potato fondant, red wine sauce,
poached pumpkin and pickled onions
Dessert/ Dessert
Chokladpaj med inkokta päron, honungsglass, honungsrostade nötter
Chocolate pie with infused pears, honey ice-cream, honey roasted nuts
Boka bord på telefon 0586 – 24 63 00