Bruksmajorsmenyerna

Middagar utöver det vanliga

Välkomponerade menyer skapade med fingertoppskänsla

Bruksmajorsmeny måndagar

Förrätt/ Starter

Kräftsoppa med kräftsallad, syrad fänkål,
dillemulsion och vitlöksflarn
Crawfish soup with a salad on crawfish, pickled fennel,
dill emulsion and a garlic chip

Varmrätt/ Main Course

Smörstekt hjort med potatiskaka, jordärtskockspuré, smörstekta kantareller, Karl-Johan svamp och viltsky
Butter fried fillet of venison served with potato cake,
Jerusalem artichoke purée, chanterelles, cep mushrooms and a game sauce

Dessert/ Dessert

Hjortroncheescake med hjortronpärlor,
vaniljkräm och friterad kardemummamunk
Cloudberry cheesecake with cloudberry pearls,
vanilla cream and a fried cardamom donut

 

Bruksmajorsmeny tisdagar

Förrätt/ Starter

Löjrom på Västerbottenscheescake med pepparrot,
picklad kålrabbi, dillolja och gurka
White bait roe on Västerbotten-cheesecake, horseradish,
pickled kohlrabi, dill oil and cucumber

Varmrätt/ Main course

Grillad oxfilé med rostade rotfrukter, grönkål,
tryffelhollandaise och rödvinssås
Grilled beef tenderloin with roasted root vegetables, kale,
truffle hollandaise and red wine sauce

Dessert/ Dessert

Äppelmousse med smörkola, äppelkompott,
kanderade havregryn och salt nötflarn
Apple mousse with butter fudge, apple compote,
candied oats and a salt nut crisp

 

Bruksmajorsmeny onsdagar

Förrätt/ Starter

Renpastrami med rostad lökkräm, smörstekta kantareller,
jordärtskockschips, grönkål och picklade rödbetor
Pastrami of reindeer with a roasted onion cream, butter fried chanterelles,
artichoke chips, kale and pickled beets

Varmrätt/ Main Course

Hälleflundra med blåmusselsås, blåmusslor, brunoise,
friterad dill, potatis- och blomkålspuré, fänkål
Halibut with blue mussel sauce, brunoise,
fried dill, potato and cauliflower purée, fennel

Dessert/ Dessert

Blåbärsbrûlée med chokladmazarin, vaniljglass,
blåbärscoulis och rostad mandel
Blueberry crème brûlée with a chocolate brownie, vanilla ice-cream,
blueberry coulis and roasted almond

 

Bruksmajorsmeny torsdagar

Förrätt/ Starter

Gravad hälleflundra med syrad zucchini, yoghurtdressing,
örtsallad och friterade linser
Cured halibut with pickled zucchini, yoghurt sauce,
herb salad and fried lentils

Varmrätt/ Main Course

Ankfilé med confiterat anklår, potatisfondant, rödvinssky med apelsin,
inkokt pumpa och syrad lök
Fillet of duck with duck confit, potato fondant, red wine sauce,
poached pumpkin and pickled onions

Dessert/ Dessert

Chokladpaj med inkokta päron, honungsglass, honungsrostade nötter
Chocolate pie with infused pears, honey ice-cream, honey roasted nuts

Boka bord på telefon 0586 – 24 63 00