Din varukorg är för närvarande tom!
Bruksmajorsmenyerna
Middagar utöver det vanliga
Välkomponerade menyer skapade med fingertoppskänsla
Bruksmajorsmeny måndagar
Förrätt/ Starter
Blinier med löjrom, vispad smetana, syrad rödlök och smörrostad brioche
Blinis with roe, whipped cream, pickled onion and butter roasted brioche
Varmrätt/ Main Course
Kalvfilé med potatiskrokett, karamelliserad schalottenlök,
brynt kalvsky och örtkräm
Fillet of veal with potato croquette, caramelized shallots,
browned veal gravy and herb cream
Dessert/ Dessert
Rabarberbavaroise med smultron, vaniljglass och mandelkaka
Rhubarb bavaroise with strawberries, vanilla ice cream and almond cake
Bruksmajorsmeny tisdagar
Förrätt/ Starter
Vit sparrissoppa med vaktelägg och örtig champagnemousse
samt nässelolja
White asparagus soup with quail eggs and herbal champagne mousse,
nettle oil
Varmrätt/ Main course
Hängmörade lammracks med potatiskaka, rostad
vitlökssky och variation på betor
Braised rack of lamb with potatoe cake, roasted
garlic sauce and assorted beets
Dessert/ Dessert
Bakad mjölkchoklad med hallonsorbet och vitchoklad
Baked milk chocolate with raspberry sorbet and white chocolate
Bruksmajorsmeny onsdagar
Förrätt/ Starter
Oxcarpaccio med tryffel, hårdost från Lakene ostgård, honungsrostade
hasselnötter och syrade örter
Carpaccio of beef with truffle, hard cheese from Lakene cheese farm,
honey roasted hazelnuts and pickled herbs
Varmrätt/ Main Course
Hjälmargös med smörbakad vit sparris, syrade primörer,
friterade nässlor och beurre blanc
Pike-perch with butter baked white asparagus, pickled early
vegetables, fried nettles and beurre blanc
Dessert/ Dessert
Hallonfylld citronmousse med maräng och flädersorbet
Raspberry filled lemon mousse with meringues and elderberry sorbet
Bruksmajorsmeny torsdagar
Förrätt/ Starter
Sotade pilgrimsmusslor med svensk soja, rabarber,
rädisor och friterade glasnudlar
Blackened scallops with Swedish soy sauce, rhubarb,
radish and fried glass noodles
Varmrätt/ Main Course
Grillad oxfilé med ramslökssmör, potatisfondant gjord på
primörpotatis och ramslöksskum
Grilled beef tenderloin with wild spring onion, potato fondant on
prime potatoes and early spring onion foam
Dessert/ Dessert
Crème brûlé med jordgubbar, rostad sockerkaka och basilikasorbet
Crème brulee with strawberries, roasted sponge cake and basil sorbet
Boka bord på telefon 0586 – 24 63 00