Bofors Hotels egna produkter

Utvalda favoriter

Vi tycker om att sätta en egen prägel på det vi skapar. Och vi tycker om lokalt producerade varor. Vi vet nämligen att det bidrar till helhetsupplevelsen då det ligger både kärlek och omtanke bakom smakerna.
Speciellt stolta är vi över våra drycker. Det finns en historia och ett ursprung. En del är uppenbart och annat kanske kryddas på sägner men spännande och smakfullt är det.

Champagne

Wilhelm von Eick

Vår egen Champagne, det vill säga husets Champagne har fått bära hotellets arkitekts namn; Wilhelm von Eick

Vår ljusa öl

Disponent Lager

Mönstret på borden till vår lokalt byggda starköl kommer igen genom historien på flera ställen. Al Grecco-mönstret återfinns inte bara på hotellets entrédörrar, gallren för fönstren utan även på Bruksdisponentens skrivbord som stod i företaget Bofors ABs vd-kontor, som titulerades Bruksdisponent.

Med enbär från Kilsbergen

Bergsmans Gin

Kokad i Glanshammar, inspirerad från skogarna i Lunedet där Bergsmännen lunade (drog) järnmalmen förbi forsarna där hotellets egna Bergsmansgård ligger; Knappfors Gård

Vår egen snaps

Bruksmajorens Blandning

En klassiker på Bofors Hotel som härstammar från 1970 talet. Snapsen är uppkallad Jonas Sven Kjellberg (kallades för Sven) 1910-2004, född i Friel strax utanför Lidköping.
Kjellberg arbetade inom militären i Skövde K3 och Karlstad Milo 5 ( 5:e Militärbefäls staben) och var anställning vid AB Bofors 1962-1975. Han var informationschef, chef för säkerhet och chef för Bofors Hotell.
När han kom till Bofors hade han den militära graden major och blev sedan befordrad till överstelöjtnant.

Kjellberg lanserade sitt recept på brännvin i restaurangen med namnet Bruksmajorens blandning och det är han själv som har designat etiketten med de två stegrande hästarna på.

 

Vår egen Äpplemust

Premium Äpple

Under våren 2023 startade resan till vår senaste produkt i portföljen av egna varor.
Det är en Äpplemust som är hantverkspressad av Västerängens Äppelodling i Linnebäck, Karlskoga. Äpplena är odlade kravgodkända.
Nu finns den att åtnjuta i Restaurangen och dessutom till försäljning i hotellreceptionen på 50 cl glasflaskor.

Vår egna alkoholfria öl 0,5%

Premium Lager

Bofors Hotels Premium Lager 0,5% är en alkoholfri smakrik ljus öl utan sötma och med låg beska. En klassisk brygd på vatten, jäst, humle, kornmalt och som dessutom innehåller majs.
Finns att åtnjuta i Restaurangen och till försäljning i hotellreceptionen.

Klassisk smak

Premium Must

Vår egen Premium Must är en klassisk dryck på humle och maltarom. Den har sin traditionella plats vid svenska högtider och den kan med fördel avnjutas året om.
Den är måttlig kolsyrad, har fyllig smak och liten sötma. En självklarhet på hotellets julbord som du kan köpa med dig hem från hotellreceptionen.

Sött med karaktärer

Vår egen honumg

Under sommarhalvåret har vi  en egen bikupa placerad vid Hotellparken och ytterligare en i Knappfors, Lunedet.

I början av september tappar vi sommarens skörd och det är alltid lika spännande att prova de två varianterna då de har olika karaktär i smaken.
Typiska fruktiga smaker från villaträdgårdar i hotellparken samt en mer stark ton av ljung med mera från skogens blomningar från kupan i Knappfors.

Vi har försäljning av honungen i hotellreceptionen.

Bikupan är levererad av Torpets Honung och biodlare Sofie Löfwall.

Torpets Honung
Från vårt kök

Godsaker att ta med hem

Frossa bland kakor, bröd, praliner och alkoholfria drycker. I vårt kök bakas det, tillagas mat och skapas godsaker i mängder.

Det finns ett fint utbud i vår hotellreception. Vill du försäkra dig om att få din favorit så tveka inte att kontakta oss innan så försöker vi att få fram det du önskar.
Kika gärna på vår beställningsportal för Catering & Take Away om du vill beställa något från den att ta med dig hem.
Här finns finns bland annat kakor, bullar, smörgåsar, tårtor och smörgåstårtor.

Så köp med dig, njut av dem själv eller ge bort dem som uppskattade presenter!

Catering & Take Away
Svensk Störrom

Premium Caviar

Hållbart producerad Caviar av Störrom
En högkvalitativ produkt från Småland, Sverige
Finns att njuta i vår Restaurang eller köp med den hem.

Då detta är en exklusiv delikatess med begränsad tillgång vill vi tipsa om att boka er Caviar oavsett ni vill avnjuta den i Restaurangen eller köpa med den hem.

Vi har dessutom tillbehör att köpa för att kunna njuta till fullo av vår Störrom hemma.
**
Skedar i Pärlemor
***
Burköppnare

Säkra din Caviar genom att ringa oss på telefon 0586-24 63 00

Premium Caviar görs i Småland på den levandeskördade rommen från sibiriska störar (Acipenser Baerii).

Romkornen har en poppig integritet och släpper inte alla smaker på en gång.
Här återfinns en mineralisk ocean med en släng av färska ostron som bryts av med vår härliga smörigt gräddiga nötighet och en rejäl våg av umami, och vidare en lång eftersmak av umami.

Levandeskördade romkorn är större i storlek än motsvarande korn från
slaktade fiskar.
Bäst-före-datum är ca 6 månader från produktionsdagen givet en lagringstemperatur om högst +4 grader Celsius. Sältan är 3,7%

Prova du med eller ge bort den som gåva till en riktig gourmé

Våra egna

Praliner

Vår konditor skapar både goda och vackra praliner i olika spännande smakkombinationer. Vad sägs om Kola, Apelsin, Kardemumma, Hasselnöt, Hallon, Citron eller Kola & Hasselnöt. Vilken kan bli din favorit?