Tillgänglighet

Ett modernt hotell med anor

Bofors Hotel uppfördes 1930 och är byggt som hotell från första början. Marmorn i golven hämtades från Italien och hela hotellet är i tidig – Art decostil.

Parkering

Vi har tre parkeringar. Den största är grusad och något ojämn. Den ligger på andra sidan Hyttåsvägen ca 100-125 meter från hotellentrén.

Den andra parkeringen är belägen framför byggnaden Stallet (ca 75-100 meter från hotellet) och är asfalterad. Den är upplyst av gatlyktorna och fasadbelysningen på Stallet.

Den tredje parkeringen ligger på samma avstånd som den framför Stallet men ligger ovanför hotellet. Den är belyst med armaturer på stolpar och från gatlyktorna.

Som rörelsehindrad går det att parkera bilen i nära anslutning till rampen (ca 7 meter lång ramp) vid vänstra sidan av hotellet, här samt utanför trappen är det grusgång.

Entré

Det är fyra trappsteg upp till dörrarna som går att öppna upp helt och det finns handikappramp. Entrédörren har en automatisk dörröppnare med knapp placerad till höger i nischen vid entrén.

Vår hotellreception är placerad till höger när du kommer in i entrén.

I entrén finns allmänna toaletter, varav en har en bredare ingång och har handikappshandtag.

Här finns även hiss till samtliga våningar.

Hjärtstartare

I Tamburen, i hotellets entré, mellan entrédörrarna finns det en hjärtstartare.

Entréplanet

Här finns bistron som används som frukost och lunchmatsal, samt  3 av våra 5 konferenslokaler, ett biljardrum och 3 hotellrum varav ett är handikappanpassat. I ett av de tre rummen tar vi emot husdjur.

De trösklar som finns är låga och vi assisterar gärna.
Frukost, bistrolunch och kaffe hämtas från buffé. Säg gärna till om ni vill sitta nära buffén eller om ni behöver plats för rullstol, rullator, barnvagn eller önskar barnstol.

Det kan bli hög ljudvolym i matsalarna om det är många gäster, säga gärna till om ni vill sitta lite avskilt så försöker vi lösa det på bästa sätt.

Trapporna

Upp till de andra våningsplanen finns trappor i två trapphus. Det är 20 trappsteg med avsatser.
Trapporna upp till det tredje planet är i marmor och har en gångmatta placerad i mitten av trappen,
Hiss finns till samtliga våningar i det högra trapphuset.

Första våningen, Restaurangplanet

På första våningen, Restaurangplanet finns flera matsalar, salonger och kök.
Här serverar vi fika, affärsluncher och middagar.

Säg gärna till om ni behöver plats för rullstol, rullator, barnvagn eller önskar barnstol.

Det kan bli hög ljudvolym i matsalarna om det är många gäster, säg gärna till om ni vill sitta lite avskilt så försöker vi lösa det på bästa sätt.

Matallergier och avvikelser

Vänligen meddela vid bokning om du har några matallergier, kostavvikelser eller koster utifrån religion med mera så försöker vi hitta passande alternativ.

Våning två och tre

Här finns hotellrum alla utrustade med TV, vattenkokare, kaffe, te, mineralvatten. Hotellrummen har inte telefon.
Några rum har dörr emellan så att en assistent kan följa med er som har omfattande hjälpbehov.
Många av rummen har en stor garderob.
I rummen finns ett skrivbord med stol och minst en fåtölj. Strykbräda och strykjärn, hårfön, extra värmeelement, extra kudde samt bordsfläkt är standard.
Vill man går det att mot en kostnad hyra morgonrock och tofflor.

Bastu & Relax

På andra våningen finns vår bastu och relax. Den är öppen för våra boende gäster och vid enstaka tillfällen är den reserverad för grupper.

Vi slår på den vid förfrågan och det tar ca 25 minuter för den att bli varm.

Tröskeln in till bastun från duschrummet är ca 10 centimeter hög. Duscharna och toaletten är inte anpassade för rörelsehindrade.

Givetvis går det bra att förbeställa förfriskningar för att tillgodose saltbehovet och släcka törsten.

Våning fyra

På fjärde våningen finns två sviter med vardagsrum, två dubbelrum och fyra enkelrum. Alla rummen har individuell luftkonditionering/AC och takfönster med remotestyrda mörkläggningsgardiner.
I övrigt har de samma standardutbud som de övriga hotellrummen.

Läs mer

HUSDJUR
Det finns möjlighet att ta med husdjur mot en kostnad. Meddela era önskemål när du bokar.

ÖVRIGA ALLERGIER
Vi använder miljöriktiga städmetoder och tvätt utan skadliga kemikalier. Meddela gärna vid bokning om du har några allergier.

WIFI OCH INTERNETÅTKOMST
I hela huset finns det anslutning till trådlöst internet samt på hotellrummen internetåtkomst via kablage och vägguttag.

TIPS OCH IDÈER
Vi jobbar för att alla som vill besöka oss ska kunna göra det. Vi tar gärna emot tips & idéer på hur vi kan bli ännu bättre för att uppfylla er önskemål. Är det något du saknar i vår information hör gärna av dig. Vi finns här för er!

KONTAKT
Telefon 0586-24 63 00
E-post: info@boforshotel.se