Där tradition och nutid möts

välkommen

Bofors Hotel har sedan invigningen 1930 varit Karlskogas internationella mötesplats. Fram till 1990-talet välkomnade hotellet enbart AB Bofors kunder och personal, med såväl regenter som höga beslutsfattare i gästboken. Idag är vårt hotell öppet för alla – med hög standard och servicegrad som fortfarande genomsyrar hela verksamheten.

Praktisk information

Hotellet och Restaurangen har öppet helgfria vardagar

Vi öppnar upp på helger för grupper

Incheckning sker från 15:00
Utcheckning sker senast kl.10:00

Kostnadsfri parkering finns mellan
hotellet och E18

Wifi finns tillgängligt i hela hotellet

Mer bra att veta

Inget vanligt hotell

Bofors Hotel byggdes ursprungligen för att imponera på AB Bofors internationella kunder. Verksamheten utformades därmed med fullt fokus på representation och viktiga möten – utan insyn för andra än företagets gäster och ledning. Målet var att skapa de bästa förutsättningarna för viktiga affärer.

 

Genom tiderna har hotellet haft egen tvätt och florist samt en stor stab av servis- och kökspersonal. Under en period fanns ingen meny för de viktiga middagarna, utan gästerna beställde vad de ville och kocken och kökspersonalen stod redo att lösa önskemålen.

Hotellet är byggt i italiensk villastil och ritat av arkitekt Wilhelm von Eyck som inspirerades av art déco och tidig funkis. Från 2006 har hela hotellet renoverats varsamt i enlighet med arkitektens ursprungliga intentioner. Ett lyckat möte mellan 1930-tal och nutid.

Hela historien

Vill du veta mer om Bofors Hotel? Här har vi samlat historia och kuriosa om hotellet

Läs mer

Galleri

Upplev några av våra mest uppskattade miljöer och historier genom vårt bildgalleri.

Till galleriet