Veckans luncher

Dagens Lunch i Bistron
Serveras måndag till fredag

15 april-19 april, 2024

Måndag
Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon (G)

Tisdag
Nötfärsbiffar med kokt potatis, löksky och pressgurka (G)

Onsdag
Dragonkyckling med stekt potatis och grönsaker

Torsdag
Nattbakad fläskkarré med äppelcidersås, rostad kulpotatis och äppelmos

Fredag
Wallenbergare med potatispuré, lingon och skirat smör (G)

Veckans vegetariska
Honungsbakad chevré med rostade primörer och rödvinsreduktion

Veckans fisk
Lime och chilimarinerade fiskspett med klyftpotatis och limeaioli

Veckans sallad
Lufttorkad skinka med honungsmelon, couscous

och örtdressing (G)

Maträtter markerade med G innehåller gluten, L innehåller laktos, M innehåller mandel och N innehåller nötter
Med reservation för eventuella ändringar

22 april till 26 april, 2024


Måndag
Isterband med dillstuvad potatis och senapskräm

alt. Kalvstek med gräddsås (G)

Tisdag
Örtiga köttbullar i tomatsås med risoni (G)

 Onsdag
Kycklingfilé med krämig soja-och chilisås, ris och rostade grönsaker

Torsdag
Fläskschnitzel med rostad kulpotatis, rödvinssås och
dragonsmör (G)

Fredag
Nattbakad högrev med krämig majs, barbecuesås och vitlöksrostad klyftpotatis

Veckans vegetariska
Sötpotatisbiffar med ramslök, barbecue och klyftpotatis

Veckans fisk
Lättrökt makrill med citronaioli och dillkokt potatis

Veckans sallad
Cobbsallad-kyckling, bacon, ägg, tomater, majs, mögelost, avokado och grönsallad

Maträtter markerade med G innehåller gluten, L innehåller laktos, M innehåller mandel och N innehåller nötter
Med reservation för eventuella ändringar

 

15 april till 19 april, 2024

Måndag
Pluma med chipotlemajonnäs, saltrostad kulpotatis och
tomater med picklade jalapeños 

Dessert
Bärcheesecake

Tisdag
Grillad Lax med ört kräm och ljummen primörsallad smaksatt med dill och citron

Dessert
Vit chokladpannacotta med rabarber

Onsdag
Kalvfärsbiffar med pepparsky, ramslökskräm och krossad potatis

Dessert
Chokladfondant med vaniljglass

Torsdag
Pluma med chipotlemajonnäs, saltrostad kulpotatis och
tomater med picklade jalapeños 

Dessert
Bärcheesecake

Fredag
Grillad Lax med ört kräm och ljummen primörsallad smaksatt med dill och citron

Dessert
Vit chokladpannacotta med rabarber

Med reservation för eventuella ändringar

22 april till 26 april, 2024

Måndag
Lågtempererad ryggbiff med klyftpotatis, chimichurri och primörer

Dessert
Rulltårta med råkräm och färska bär

Tisdag
Ugnsbakad torsk med musselsås, fänkål, picklad gurka och dillolja

Dessert
Chokladterrine med bär

Onsdag
Biff a la Lindström med örtsmör, rödvinssås och Potatispuré

Dessert
Smördegstartelett med vaniljkräm och halloncurd

Torsdag
Lågtempurerad ryggbiff med klyftpotatis, chimichurri och primörer

Dessert
Rulltårta med råkräm och färska bär

Fredag
Ugnsbakad torsk med musselsås, fänkål, picklad gurka och dillolja

Dessert
Chokladterrine med bär

Med reservation för eventuella ändringar

Direktionslunch i Restaurangen

Vår finaste lunch för de speciella tillfällena. Oavsett om det är en viktig representation, ett födelsedagsfirande eller att ni kommer för den goda upplevelsen så är detta något utöver det vanliga.

Med guldkant

Här bjuds en 3-rätterslunch och kaffet serverat vid bordet. En avskild sittning; chambre séparée. Måltiden serveras på den klassiska Nobelservisen och självklart har vi dryckesrekommendationer för den bästa smakupplevelsen.

Detta är lunchen för dig som vill ge er tillställning en exklusiv inramning.

Förboka ert arrangemang på telefon 0586-24 63 00

Nobelservisen

Nobelservisen är en festservis i skapad av Karin Björquist och Gunnar Cyrén till Nobelprisets 90-årsjubileum 1991 som används på Nobelbanketten. Servisen belönades med Utmärkt svensk form 1992.