Veckans luncher

Dagens Lunch i Bistron
Serveras måndag till fredag

26 februari till 1 mars, 2024


Måndag
Pasta carbonara med varmrökt sidfläsk, champinjoner
och parmesan (G)

Tisdag
Nötfärsbiffar smaksatta med chili och vitlök, klyftpotatis och
rostad paprikasås (G)

 Onsdag
Örtmarinerad kycklingfilé med ris, rostade grönsaker och varm dragonsås

Torsdag
Schnitzel med rostad kulpotatis, rödvinssås,
kapris och citronsmör (G)

Fredag
Pulled pork med picklad lök, cream corn, ris, barbecuesås
och tortilla bröd (G)

Veckans vegetariska
Fetaost i filodeg med marinerad couscous, soltorkade tomater
och balsamicoreduktion (G)

Veckans fisk
Grillad lax med rostad potatis och kall örtsås

Veckans sallad
Räksallad med avokado, syrad lök och mangosalsa

Maträtter markerade med G innehåller gluten, L innehåller laktos, M innehåller mandel och N innehåller nötter
Med reservation för eventuella ändringar

4 mars till 8 mars, 2024

Måndag
Oxbringa med rotmos och senapssås

Tisdag
Plommonspäckad karré med rostad kulpotatis och gräddsås

 Onsdag
Kycklinggryta med vitlökskräm och ris

Torsdag
Oxjärpar med champinjonsås, potatispuré, lingon

och pressgurka (G)
Fredag
Vitlöksmarinerad fläskfilé med klyftpotatis, rödvinssås o bearnaise

Veckans vegetariska
Falafel med picklad gurka, vitlöksdressing, ris
och tortillabröd (G)

Veckans fisk
Bouillabaisse med surdegsflarn och aioli (G)

Veckans sallad
Grekisk sallad med oliver och fetaost

Maträtter markerade med G innehåller gluten, L innehåller laktos, M innehåller mandel och N innehåller nötter
Med reservation för eventuella ändringar

 

Diplomatlunch i Restaurangen
Serveras måndag till fredag

Reservera bord på telefon 0586-24 63 00

 26 februari till 1 mars, 2024

Måndag
Kalvfärsköttbullar med gräddsås, pressgurka, rårörda lingon och potatispuré

Dessert
Passionsfruktscheesecake

Tisdag
Lättrökt regnbåge med syrade grönsaker och dillstuvad potatis

Dessert
Citronglass med nougat

Onsdag
Långbakat lammlägg med smörad skysås, rostade rotfrukter och puré på bondböna

Dessert
Kolapannacotta med bärkompott och rostade nötter

Torsdag
Kalvfärsköttbullar med gräddsås, pressgurka, rårörda lingon och potatispuré

Dessert
Passionsfruktscheesecake

Fredag
Lättrökt regnbåge med syrade grönsaker och dillstuvad potatis

Dessert
Citronglass med nougat

Med reservation för eventuella ändringar

4 mars till 8 mars, 2024

Måndag
Kalvytterfilé med Gräddkokt kål, pepparsky och parmesanpotatis

Dessert
Hallon och svartpeppar med vit chokladkräm

Tisdag
Laxwallenbergare med ärtor, potatispuré, pepparrot och skirat smör

Dessert
Karamelliserad chokladmousse

Onsdag
Majskyckling med kycklingveluté smörrostad potatis och rödvinsbakad lök

Dessert
Körsbärsbrulée

Torsdag
Kalvytterfilé med Gräddkokt kål, pepparsky och parmesanpotatis

Dessert
Hallon och svartpeppar med vit chokladkräm

Fredag
Laxwallenbergare med ärtor, potatispuré, pepparrot och skirat smör

Dessert
Karamelliserad chokladmousse

Med reservation för eventuella ändringar

 

Direktionslunch i Restaurangen

Vår finaste lunch för de speciella tillfällena. Oavsett om det är en viktig representation, ett födelsedagsfirande eller att ni kommer för den goda upplevelsen så är detta något utöver det vanliga.

Med guldkant

Här bjuds en 3-rätterslunch och kaffet serverat vid bordet. En avskild sittning; chambre séparée. Måltiden serveras på den klassiska Nobelservisen och självklart har vi dryckesrekommendationer för den bästa smakupplevelsen.

Detta är lunchen för dig som vill ge er tillställning en exklusiv inramning.

Förboka ert arrangemang på telefon 0586-24 63 00

Nobelservisen

Nobelservisen är en festservis i skapad av Karin Björquist och Gunnar Cyrén till Nobelprisets 90-årsjubileum 1991 som används på Nobelbanketten. Servisen belönades med Utmärkt svensk form 1992.