Champagneprovning 25 april

Vi har nu glädjen att kunna erbjuda en exklusiv Champagneprovning och Middag torsdagen den 25 april i samarbete med två av våra grossister.
En kväll med vår egen sommelier Tony Tannerdal och fina råvaror i ett osedvanligt prisvärt paket.
På dryckessidan har vi Arvid Nordquist som bland annat har de prestigefyllda Champagnerna Bollinger i sin portfölj.
Till middagen har vi stöd av vår huvudgrossist Martin & Servera 

Se till att boka er plats så snart så möjligt då antalet platser är begränsade.

Topprankade

Bollinger

Sedan starten 1829 har familjen Bollinger skapat champagner byggt på tradition och hantverk. De är ett av få champagnehus som fortfarande är 100% familjeägt. Bollinger är kända för sin speciella stil och kvalitet står alltid i fokus. Pinot noir är husets signum och den första jäsningen av vinet sker helt eller delvis på små, gamla ekfat vilket ger den brödiga stilen.

Just faten är en stor del av Bollingers DNA, huset har tillgång till närmare 4 000 fat som hanteras av Bollingers egna tunnbindare. Champagnerna innehåller alltid stor andel reserveviner vilket ger kvalitet, komplexitet och mognad. I sin källare, som är över en halv mil lång, har Bollinger ett lager på över 800 000 reserveviner i magnumflaskor, något de är ensamma om. Dessa lagras årgång för årgång, vingårdsläge för vingårdsläge och druva för druva. Den andra jäsningen sker på flaska och den långa lagringstiden på jästfällning gör att champagnerna utvecklar mjuka bubblor med krämig textur. Riddling och disgorgement sker för hand på alla årgångschampagner, Bollinger har aldrig övergett denna traditionella hantverksmetod, vilket hjälper till att utveckla aromer av stor finess. Allt detta resulterar i framgångsreceptet för den kraftfulla och brödiga champagnen.

Det ståtliga Bollinger huset ligger i Grand Cru byn Aÿ. Tolalt äger huset över 178 hektar mark vilket täcker ca 60% av deras behov, resterande druvor köper de in från odlare som de jobbat med i många år, allt för att säkra kvalitén. Bollinger må ha ett stort namn men är en liten odlare i det stora hela. Bollinger står för endast 1% av den totala champagneproduktionen.

För Bollinger, som är extremt beroende av kvaliteten på druvorna som naturen ger, är det självklart att arbeta på ett hållbart sätt. Bollinger är det första champagnehuset som uppfyllt kriterierna för de två ekologiska certifieringarna High Environmental Value och Sustainable Viticulture in Champagne.

Meny

MINGELFÖRRÄTT
Snittar i Klubben

Löjrom från Vänern på smörstekt brioche med picklad rödlök,
vispad smetana och friterad potatis

Confiterat anklår på friterat tunnbröd med valnötsfärskost
och picklad rödkål

DRYCK

Champagnecocktail

* * *

VARMRÄTT

Ungnsbakad Torskrygg serverad med beurre blanc
och krossad Mandelpotatis samt primörer

DRYCK

Langlois Crémant Brut Rosé

* * *

I KLUBBEN

Zoegas Kaffe med pralin

* * *

Flygelbaren är öppen för de som vill köpa till en avec eller drink

Palleten för

Kvällens provning

Vår sommelier Tony Tannerdal som har Champagne som sitt stora intresse är kvällens ciceron.
Vi kommer att njuta av

Bollinger PN AYC 18

Bollinger La Grande Année Rosé 2014

Bollinger Special Cuvée

Bollinger Rosé

Langlois Quadrille Crémant de Loire

Langlois Brut Rosé Cremant de Loire

Observera att provning hålls på svenska.

TID & PLATS
25 april kl.18:30
Bofors Hotel; Salongen Klubben

PRIS
Champagneprovning, mingelförrätt med fördrink, varmrätt med dryck
samt kaffe med pralin
1.195 kronor per kuvert

BOKNINGSPOLICY
Bokningen gäller för det angivna antalet gäster.
Du bekräftar bokningen med kreditkort. Inga pengar kommer debiteras vid bokning, endast kontroll av giltigt kreditkort kommer ske vid bekräftelse.

Eventuell avbokning, helt eller delvis, sker kostnadsfritt
till och med torsdag 18 april kl. 12.00
Därefter debiteras 50% av kuvertpriset för det avbokade antalet gäster.
Vid utebliven ankomst förbehåller vi oss rätten att debitera er med 1.000 kr per bokad gäst som uteblir.

För att din bokning skall bli giltig behöver vi därför dina betalkortsuppgifter.
Du som bokare är personligt ansvarig för hela bokningen.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in eventet vid för få anmälda deltagare.

BOKA
Ring oss och boka på telefon 0586-24 63 00
eller skicka ett mail på e-post info@boforshotel.se

Varmt Välkomna!