Fredagskassen

Fredagskassen från Bofors Hotel är er genväg till en lite lyxigare avslutning på veckan. Vi har förberett middagen så du kan koncentrera dig på annat än att tillbringa timmar i köket. Med förpreparerade rätter och enkla instruktioner så lagar du enkelt till middagens varmrätt på ca 30 minuter. Allt blir enkelt, smidigt och väldigt gott!

Vi har färdigkomponerade trerättersmenyer med förrätt, varmrätt och en smarrig dessert. Allt för att du ska få den bästa kombinationen och smakupplevelsen. Menyerna är anpassade och prissatta för en person. Vi rekommenderar att du förvarar maten i kylskåp tills det är dags att värma den. Uppvärmningen gör du enklast i en vanlig ugn och på en hushållsspis. Med en matlagningstermometer är det enklare att värma köttet till exakt den stekgrad du önskar. 

Inom parantes hittar du dryckesrekommendationer och systembolagets artikelnummer.
Givetvis finns det flera alkoholfria alternativ som passar med. Prata med personalen och titta gärna i
hyllorna på Systembolaget.

BESTÄLLNING
Beställ innan onsdag kl 21.00 och hämta i hotellreceptionen på fredag samma vecka mellan kl. 11.00-16.00.
Observera att vi stänger hotellreceptionen kl. 16.00 på fredagar och hämtning sker innan dess.
Din beställning gör du på telefon 0586-24 63 00

PRIS
Paketpris för hela trerättersmenyn 295 kronor
Två rätter; Varmrätt med förrätt eller dessert 265 kronor

Meny 1
Fredagen den a mars, 22 mars, 12 april, 3 maj (För 3 maj, beställ senast 30 april kl 16.00)
Förrätt
Terrin på rökt lax fylld med sikromsmousse, serveras med örtsallad, dillvinaigrette och surdegskrisp Dryck:Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve Frankrike Alsace (5244) 109 kronor
Varmrätt
Kalvfilé med rostad vitlöksgräddsås och potatistimbal smaksatt med bacon, örter och västerbottenost                   
Dryck: Villa Puccini Chianti Classico Riserva 2014  Italien (22328) 145 kronor
Dessert
Hallonmousse med fläderpannacotta och söt citroncreme                                               
Dryck: Chateau Derezala tokaji Ungern (2901) 189 kronor

  
Meny 2
Fredagen den 8 mars, 29 mars samt 19 april
Förrätt
Creme Ninon med örtmousse och champagne-gelé, serveras med gratinerat bröd                       
Dryck: Château de Seguin  (3958) 99 kr
Varmrätt
Lammytterfilé med tomatsky, chevré-crème och parmesangratinerad Amandine-potatis
Dryck:Château de Seguin  (3958) 99 kronor
Dessert
Vitchoklad-och Conjakskaka med stekt choklad och jordgubbschutney
Dryck: Château Baulac Dodijos 2015 (2154) 119 kronor

Meny 3
Fredagen den 15 mars, 5 april samt 26 april
Förrätt
Vitrotfruktspannacotta i glas med scampi och avocadosallad                                      
Dryck: Stoneleigh Riesling Nya Zeeland(6498) 99 kronor
Varmrätt
Oxfile med dragonemulsion, rödvinssås, potatiskaka och bakad lök
Dryck: Motti Garbi Ripasso Italien (5328) 124 kronor
Dessert
Mjölkchokladterrin på chokladbrowniebotten med körsbärskompott                                                                   
Dryck:Red Port Portugal (8087) 105 kronor

OSTAR
Tre stycken ostar från det lokala gårdsmejeriet Granhammar serveras med marmelad  65 kr per kuvert

Dryckesrekommendationer
Château du Levant 2011 Frankrike, Bordeaux, Sauternes (4153) 110 kr
Domìni Veneti  Valpolicella Classico 2015 (sött) (2304) 159 kr

GOTT TILL KAFFET
Hotellets Chokladtryffel  25 kr

Med reservation för ändringar.
SMAKLIG FREDAGSMIDDAG