Fredagskassen

Fredagskassen från Bofors Hotel är er genväg till en lite lyxigare avslutning på veckan. Vi har förberett middagen så du kan koncentrera dig på annat än att tillbringa timmar i köket. Med förpreparerade rätter och enkla instruktioner så lagar du enkelt till middagens varmrätt på ca 30 minuter. Allt blir enkelt, smidigt och väldigt gott!

Vi har färdigkomponerade trerättersmenyer med förrätt, varmrätt och en smarrig dessert. Allt för att du ska få den bästa kombinationen och smakupplevelsen. Menyerna är anpassade och prissatta för en person. Vi rekommenderar att du förvarar maten i kylskåp tills det är dags att värma den. Uppvärmningen gör du enklast i en vanlig ugn och på en hushållsspis. Med en matlagningstermometer är det enklare att värma köttet till exakt den stekgrad du önskar. 

Inom parantes hittar du dryckesrekommendationer och systembolagets artikelnummer.
Givetvis finns det flera alkoholfria alternativ som passar med. Prata med personalen och titta gärna i
hyllorna på Systembolaget.

BESTÄLLNING
Beställ innan onsdag kl 21.00 och hämta i hotellreceptionen på fredag samma vecka mellan kl. 11.00-16.00.
Observera att vi stänger hotellreceptionen kl. 16.00 på fredagar och hämtning sker innan dess.
Din beställning gör du på telefon 0586-811 00.

PRIS
Paketpris för hela trerättersmenyn 295 kronor
Två rätter; Varmrätt med förrätt eller dessert 265 kronor

Meny 1
Fredagen den 14 september, 5 oktober och 26 oktober
Förrätt
Rökt torskrygg med äpple och blomkålssallad
Dryck:  Couvent des Jacobins 2016 ( Nr 5798) 149 kronor
Varmrätt
Hjortytterfilé med krämig Karl-Johansås, Västerbotten-och potatismuffin, säsongens grönsaker                   
Dryck: Valpolicella Ripasso  ai Colli Vivaldi 2015 (71805) 109 kronor
Dessert
Messmörpannacotta med myltade hjortron                                               
Dryck: Commandaria st John Cypern (2040) 165 kronor

  
Meny 2
Fredagen den 21 september, 12 oktober och 2 november
Förrätt
Kantarellsoppa med smörstekta kantareller och Västerbottentoast                       
Dryck: Bourgogne Cuvée Prestige (Nr 5362)   118 kr
Varmrätt
Smörstekt kalvfilé med choronsås, rödvinssås och rostad potatis med parmesan
Dryck:Château de Seguin  (3958) 99 kronor
Dessert
Äppelpaj med kardemummacreme
Dryck: Château Baulac Dodijos 2015 (2154) 109 kronor

Meny 3
Fredagen den 28 september, 19 oktober och 9 november
Förrätt
Tartar på gravad lax och räkor med smördegsflarn och chili-ailoi                                      
Dryck: Couvent des Jacobins 2016 (5798) 149 kronorr
Varmrätt
Grillad oxfilé med madeiracreme, mandelpotatis-och rotfruktsfondant
Dryck: Crozes-Hermitage 2014 (Nr 78977)  165 kronor
Dessert
Körsbärs-cheesecake på chokladbotten med kolasås smaksatt med cognac                                                                   
Dryck: Domìni Veneti  Valpolicella Classico 2015  (Nr 2304) 159 kronor

OSTAR
Tre stycken ostar från det lokala gårdsmejeriet Granhammar serveras med marmelad  65 kr per kuvert

Dryckesrekommendationer
Château du Levant 2011 Frankrike, Bordeaux, Sauternes (4153) 110 kr
Nederburg NobelLate Harvest 2013 Western Cap (4115) 86 kr
Domìni Veneti  Valpolicella Classico 2015 (sött) (2304 159 kr

GOTT TILL KAFFET
Hotellets Chokladtryffel  25 kr

Med reservation för ändringar.
SMAKLIG FREDAGSMIDDAG