Bruksmajorsmenyerna

Middagar utöver det vanliga

Välkomponerade menyer skapade med fingertoppskänsla

Bruksmajorsmeny måndagar

Förrätt / Starter

Löjrom med bakad vit sparris, friterad gräddfil, parmesanemulsion och örtskum

Löjrom with baked white asparagus, deep fried sour cream  parmesan emulsion and herb foam

Varmrätt / Main Course

Helstekt oxfilé med potatiskaka, pepparemulsion, whiskysås och rostade vårprimörer

Beef tenderloin with potato cake, pepper mayonnaise, whisky sauce and roasted vegetables

Dessert

Rostad sockerkaksbavaroise, mandelkräm, rulltårta och hallonsorbet

Roasted sponge cake bavaroise with almond cream, swiss roll and raspberry sorbet

 

Bruksmajorsmeny tisdagar

Förrätt/ Starter

Lättrökt sotad lax med råhyvlad rädisa, picklad potatis, vispad creme fraicheoch syrlig örtsallad

Lightly smoked salmon with radish, pickled potatoes, whipped sour crème and tangy herb salad

 

Varmrätt/ Main course

Örtbakad lammrack med ugnsbakade betor, friterad potatis, sotad chevré och balsamicoreduction

Herb baked rack of lamb with baked beets, deep fried potatoes, chevre cheese and balsamic reduction

Dessert

Bakad rabarber med vaniljmousse, kardemummasmulor, råhyvlad rabarber och kräm på grillad rabarber.

Baked rhubarb with vanilla mousse, cardamom crumbs and grilled rhubarb compote

 

 

Bruksmajorsmeny onsdagar

Förrätt/ Starter

Råbiff med dragonemulsion, kronärtskocka, bakad äggula och friterad julien

Steak tartar with tarragon cream, artichoke, baked egg yolk and deep fried vegetables

Varmrätt/ Main Course

Halstrad Hjälmargös med potatis, citronkräm, grön sparris, bondbönor,sotad purjolök, champagnesås och ramslöksolja

Seared file of pike-perch from lake Hjälmaren, with potatoes, lemon cream, green asparagus, broad beans, leeks, champagne sauce and ramson oil

Dessert

Choklad med svartvinbärscurd, rårörda vinbär, vinbärsmousse på browniebotten och chokladglass

Chocolate with blackcurrant curd, currant mousse on a brownie biscuitand chocolate ice cream

Bruksmajorsmeny torsdagar

Förrätt/ Starter

Ramslökssoppa med friterad Pommes Anna, picklad lök, forellrom och morotskräm

Ramson soup with deep fried Pommes Anna, pickled onion, trout roe and carrot cream

Varmrätt/ Main Course

Grillad biff med potatiskrokett smaksatt med gräslök och varmrökt sidfläsk, bakade tomater, grillad löksky, majskräm och chimichurri

Grilled sirloin steak with potato croquette with chives and hot smoked pork, corn puree, baked tomatoes, grilled onion gravy and chimichurri.

Dessert

Fläderbrûlée med jordgubbssorbet, citronkaka och rostad choklad
Elderflower brûlée with strawberry sorbet, lemon cake and roasted chocolate

Boka bord på telefon 0586 – 24 63 00