Your cart is currently empty!

Bruksmajorsmenyerna
Middagar utöver det vanliga
Välkomponerade menyer skapade med fingertoppskänsla
Bruksmajorsmeny måndag
Förrätt / Starter
Löjrom på smörstekt brioche med lökmousse, silverlök, äpple
och riven gräddfil.
Löjrom (White fish roe) on butter fried brioche with onion mousse,
silver onion, apple and grated sour cream
Varmrätt / Main Course
Grillad oxfilé med potatiskaka, chorizomajonnäs, kantarellkräm, portvinssky,
smörbakad lökar och svartrot
Beef tenderloin with potato cake, chorizo mayonnaise, chanterelle cream,
port wine gravy, buttered onions and black root.
Dessert
Bakade plommon med ricottaglass och madeira.
Baked plums with ricotta ice cream and madeira.
Bruksmajorsmeny tisdag
Förrätt/ Starter
Kräftsoppa med dillkräm, kryddost och friterad schalottenlök
Crayfish Soup with dill cream, herb cheese and deep fried shallots.
Varmrätt/ Main course
Hjortytterfilé med rotfruktsterrin, smörad rödvinssky, variation på svamp och rosmarinbakade morötter.
Fillet of venison with root vegetable terrine, buttered red wine sauce,
variations of mushrooms and rosemary baked carrots.
Dessert
Chokladmousse med saltkolafyllning och olivoljeglass.
Chocolate mousse with salted caramel filling and olive oil ice cream.
Bruksmajorsmeny onsdag
Förrätt/ Starter
Sotad kalvtartar med sensommartomater, kapriskräm, smörstekta kantareller och friterad potatis.
Blackened veal tartar with late summer tomatoes, caper cream,
buttered fried chanterelles and deep fried potatoes
Varmrätt/ Main Course
Smörbakad hälleflundra med hummersås, potatispuré med brynt smör, blomkålsmix och picklade lökar.
Butter baked halibut with lobster sauce, potato puree with browned butter, cauliflower mix and pickled onions.
Dessert
Vit choklad med blåbärssorbet, kardemummakaka och rostad choklad.
White chocolate with blueberry sorbet, cardamom cake and roasted chocolate.
Bruksmajorsmeny torsdag
Förrätt/ Starter
Chilihalstrad tonfisk med ingefärsmajonnäs, friterad kataifi, picklad chili och rostade sesamfrön.
Chili fried tuna with ginger mayonnaise, deep fried kataifi, pickled chili and roasted sesame seeds.
Varmrätt/ Main Course
Ankbröst med tryffelstuvad kål, rökt svampsky, päron och kryddad krokett.
Breast of duck with truffle stewed cabbage, smoked mushroom gravy,
pear and croquette.
Dessert
Tarte tatin med brynt smör, karamelliserade nötter och romrussinglass.
Tarte tatin with browned butter, caramelized nuts and rum raisin ice cream.
Boka bord på telefon 0586 – 24 63 00