Bruksmajorsmenyerna

Middagar utöver det vanliga

Välkomponerade menyer skapade med fingertoppskänsla

Bruksmajorsmeny måndagar

Förrätt / Starter

Löjrom med jordärtskocka, dillolja, och isad rödlök
Löjrom with Jerusalem artichoke, dill oil and iced red onion

Varmrätt / Main Course

Oxfilé med mörkrostad rödvinssås, potatiskaka,
timjanemulsion och friterad palsternacka
Beef tenderloin with a dark roasted red wine sauce, potato cake,
thyme emulsion and deep-fried parsnip

Dessert

Chokladkaka med chokladkola, karamelliserade nötter,
marshmallow, mjölkchokladkräm och popcornglass

Chocolate cake with chocolate caramel, caramelized nuts, marshmallows,
milk chocolate cream and popcorn ice-cream

 

Bruksmajorsmeny tisdagar

Förrätt/ Starter

Ceviche på hälleflundra med grön chili, svamp, lime och soja
Ceviche on halibut with green chili, mushroom, lime and soy

Varmrätt/ Main course

Älgytterfilé med wästerbottenostpotatis, enbärssky,
rotsellerikräm och smörstekt svamp
Fillet of elk with Wästerbotten cheese potato, juniper sauce,
celeriac cream and butter seared mushroom

Dessert

Apelsinmazarin med apelsinglass, chokladmousse med apelsin,
apelsincoulis, romrussin, konjakkaramell
Orange mazarin tart with orange ice-cream, orange chocolate mousse,
coulis, rum raisin and cognac caramel

 

 

Bruksmajorsmeny onsdagar

Förrätt/ Starter

Oxsvanskrokett med pepparmajonnäs, picklade lökar,
wrångebäcksost,syrat äpple och grönkål
Oxtail croquets with pepper mayonnaise, pickled onions,
Wrångebäcks cheese, pickled apple

Varmrätt/ Main Course

Halstrad torskrygg med blåmusslor, vitvinsskum, citron och basilikasås,
smör bakat potatis och ångade grönsaker
Seared fillet of cod with mussels, white wine foam,
lemon and a basil sauce, butter baked potatoes and steamed vegetables

Dessert

Mangomousse med passionsfyllning, passionsfruktscoulis, blondiebotten,
kokosmaräng och passionssorbet
Mango mousse with a passion fruit filling, coulis, white chocolate cake,
coconut meringue and passionfruit sorbet

 

Bruksmajorsmeny torsdagar

Förrätt/ Starter

Sotad pilgrimsmussla med smörad musselbuljong, bakad fänkål,
friterad potatis och örtolja
Blackened scallop with buttered clam bouillon, baked fennel,
deep fried potato and herb oil

Varmrätt/ Main Course

Fylld vaktel med smörad ankbuljong, svamprisotto, savojkål
rökt svamp och sidfläsk

Stuffed quail with buttered duck bouillon, mushroom risotto,
savoy cabbage, smoked mushrooms and side pork

Dessert

Earl grey bruleé med inkokt päron, citronglass och bergamott
Earl grey brûlèe with poached pears, lemon ice-cream and bergamot

Boka bord på telefon 0586 – 24 63 00