Bruksmajorsmenyerna

Middagar utöver det vanliga

Välkomponerade menyer skapade med fingertoppskänsla

Bruksmajorsmeny måndag

Förrätt / Starter       

Löjrom på smörstekt brioche med lökmousse, silverlök, äpple
och riven gräddfil.

Löjrom (White fish roe) on butter fried brioche with onion mousse,
silver onion, apple and grated sour cream

Varmrätt / Main Course

Grillad oxfilé med potatiskaka, chorizomajonnäs, kantarellkräm, portvinssky,
smörbakad lökar och svartrot

Beef tenderloin with potato cake, chorizo mayonnaise, chanterelle cream,
port wine gravy, buttered onions and black root.

Dessert

Bakade plommon med ricottaglass och madeira.

Baked plums with ricotta ice cream and madeira.

 

Bruksmajorsmeny tisdag

Förrätt/ Starter

Kräftsoppa med dillkräm, kryddost och friterad schalottenlök

Crayfish Soup with dill cream, herb cheese and deep fried shallots.

Varmrätt/ Main course

Hjortytterfilé med rotfruktsterrin, smörad rödvinssky, variation på svamp och rosmarinbakade morötter.

Fillet of venison with root vegetable terrine, buttered red wine sauce,
variations of mushrooms and rosemary baked carrots.

Dessert

Chokladmousse med saltkolafyllning och olivoljeglass.

Chocolate mousse with salted caramel filling and olive oil ice cream.

 

Bruksmajorsmeny onsdag

Förrätt/ Starter

Sotad kalvtartar med sensommartomater, kapriskräm, smörstekta kantareller och friterad potatis.

Blackened veal tartar with late summer tomatoes, caper cream,
buttered fried chanterelles and deep fried potatoes

Varmrätt/ Main Course

Smörbakad hälleflundra med hummersås, potatispuré med brynt smör, blomkålsmix och picklade lökar.

Butter baked halibut with lobster sauce, potato puree with browned butter, cauliflower mix and pickled onions.

Dessert

Vit choklad med blåbärssorbet, kardemummakaka och rostad choklad.

White chocolate with blueberry sorbet, cardamom cake and roasted chocolate.

 

Bruksmajorsmeny torsdag

Förrätt/ Starter

Chilihalstrad tonfisk med ingefärsmajonnäs, friterad kataifi, picklad chili och rostade sesamfrön.

Chili fried tuna with ginger mayonnaise, deep fried kataifi, pickled chili and roasted sesame seeds.


Varmrätt/ Main Course

Ankbröst med tryffelstuvad kål, rökt svampsky, päron och kryddad krokett.

Breast of duck with truffle stewed cabbage, smoked mushroom gravy,
pear and croquette.

Dessert

Tarte tatin med brynt smör, karamelliserade nötter och romrussinglass.

Tarte tatin with browned butter, caramelized nuts and rum raisin ice cream.

Boka bord på telefon 0586 – 24 63 00