Whiskeyprovning 14 mars

Provning och middag

Vi har nu glädjen att kunna erbjuda en exklusiv Whiskyprovning och Middag den 14 mars i samarbete med två av våra grossister.
En kväll med expertkunskap och fina råvaror i ett osedvanligt prisvärt paket.
På dryckessidan har vi Edrington som bland annat har den eleganta Whiskyn The Macallan i sin portfölj.
Till middagen har vi stöd av vår huvudgrossist Martin & Servera 

Provningen hålls av the Macallan Brand Specialist; George Sklias.
Observera att provning hålls på engelska.

Se till att boka er plats så snart så möjligt då antalet platser är begränsade.

Eleganta

Smaker

The Macallan är en skotsk maltwhisky, producerad vid Macallan-destilleriet nära Easter Elchies House, i Craigellachie i  Speysideregionen, Östra Skottland.

Macallans maltwhisky definieras ofta som lätt och elegant. Doften är visserligen stark och komplex men ändå mjuk och kompletteras av frukt och vanilj. Smaken är kryddig, mycket välbalanserad och fruktig, och här framträder den söta malten tillsammans med en lätt ekton. Eftersmaken är medellång och blir allt sötare. Macallan brukar därför nämnas som ett bra val för den som tar sina första steg in i single maltwhiskyns värld.

I provningen den 14 mars kommer vi njuta av delar från The Macallans sortiment.
2 cl The Macallan Double Cask 15YO
2 cl The Macallan Double Cask 18YO
2 cl The Macallan Rare Cask
samt 1 cl från
The Macallan Sherry Oak 25YO

the Macallan Brand Specialist

Georg Sklias

I was born and raised in Greece, where my journey into the world of hospitality began. With 15 years of experience in this dynamic field, I’ve honed my skills and developed a deep appreciation for the art of crafting exceptional guest experiences.
However, my true passion lies in the world of craftsmanship and whisky. Introduced to the rich heritage of Scotch whisky through my career in hospitality, I became captivated by the intricate process of its creation.
I was born and raised in Greece, where my journey into the world of hospitality began. With 15 years of experience in this dynamic field, I’ve honed my skills and developed a deep appreciation for the art of crafting exceptional guest experiences.
However, my true passion lies in the world of craftsmanship and whisky. Introduced to the rich heritage of Scotch whisky through my career in hospitality, I became captivated by the intricate process of its creation.

As the Macallan Brand Specialist, I am provided with the extraordinary opportunity to delve even deeper into the realm of whisky, to continuously expand my knowledge, and to share this passion with others.
I find immense joy in not only learning but also inspiring others with the fascinating world of The Macallan. Whisky represents more than just a beverage; it embodies a set of values—integrity, luxury, and craftsmanship. It is a symbol of tradition and innovation coexisting harmoniously.

Every day, I have the privilege of engaging in conversations that transcend the ordinary, exploring the finer aspects of daily lifestyle through the lens of whisky. It’s a journey filled with inspiration, discovery, and an unwavering commitment to the heritage that underpins the art of whisky making.

Meny

MINGELFÖRRÄTT
Lättrökt renpastrami med friterad palsternacka,
lökemulsion på surdegsbröd

Gravad röding med purjolökskräm,
picklad rödlöklök och gravad äggula

DRYCK

The Macallan Old Fashion
baserad på The Macallan Double Casc 12YO

* * *

VARMRÄTT

Grillad svensk hängmörad entrecote med potatiskaka, krämig whiskeysås,
picklade jalapeno och rostade primörer

DRYCK
Ett och ett halvt glas
Roodekrantz
1954 Old Bush Vine Cinsaut, 2019

* * *

I KLUBBEN

Zoegas Kaffe med pralin

* * *

Flygelbaren är öppen för de som vill köpa till en avec eller drink

boka

TID
14 mars kl.18:30

PRIS
Whiskyprovning, mingelförrätt med fördrink, varmrätt med 1,5 glas vin
samt kaffe med pralin
1.495 kronor per kuvert

BOKNINGSPOLICY
Bokningen gäller för det angivna antalet gäster.
Du bekräftar bokningen med kreditkort. Inga pengar kommer debiteras vid bokning,
endast kontroll av giltigt kreditkort kommer ske vid bekräftelse.

Eventuell avbokning, helt eller delvis, sker kostnadsfritt till och med måndag 11 mars kl. 12.00
Därefter debiteras 50% av kuvertpriset för det avbokade antalet gäster.
Vid utebliven ankomst förbehåller vi oss rätten att debitera er med 1.000 sek per bokad gäst som uteblir.

För att din bokning skall bli giltig behöver vi därför dina betalkortsuppgifter.
Du som bokare är personligt ansvarig för hela bokningen.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in eventet vid för få anmälda deltagare.

BOKA
Ring oss och boka på telefon 0586-24 63 00 eller skicka ett mail på e-post info@boforshotel.se

Varmt Välkomna!