Vinafton 13/2 och 27 mars

VINAFTON

Vår medarbetare Tony Tannerdal är en pricksäker och duktig sommelier och håller i två vinprovningar under våren. Efteråt erbjuder vi en välsmakande varmrätt som förbokas samtidigt som själva provningen. Vi provar fyra viner per tillfälle och inga förkunskaper är nödvändiga.

Håll även utkik efter våra arrangemang "Smakupplevelsen" där Tony tillsammans med våra kreativa kockar tar er med på provning med mat och dryck i kombination den 13 mars samt den 10 april.

TEMA EKFAT 13 februari kl. 18:30
Merparten av alla viner som produceras kommer i något led i produktionen i kontakt med ekfat. Vi provar viner som valts ut för att exemplifiera hur fatlagring påverkar vinernas sensoriska egenskaper. I första hand undersöker vi färg, doft och smak men även textur, alltså hur de känns i munnen.

TEMA KLIMAT 27 mars kl. 18:30
Ett vin som odlas vid medelhavet kommer sannolikt inte att smaka som ett vin som odlats vid stilla havets kust, även om det innehåller samma druvsort. Vi undersöker hur klimatet påverkar vinernas doft och smak, men också hur metoderna har anpassats för att passa det rådande klimatet.

Pris: Vinprovning 425 kr
Måltid 175 kr exkl dryck till densamma

Välkomna att boka på 0586-811 00
Varmt välkomna!