Fredagskassen

Fredagskassen från Bofors Hotel är er genväg till en lite lyxigare avslutning på veckan. Vi har förberett middagen så du kan koncentrera dig på annat än att tillbringa timmar i köket. Med förpreparerade rätter och enkla instruktioner så lagar du enkelt till middagens varmrätt på ca 30 minuter. Allt blir enkelt, smidigt och väldigt gott!

Vi har färdigkomponerade trerättersmenyer med förrätt, varmrätt och en smarrig dessert. Allt för att du ska få den bästa kombinationen och smakupplevelsen. Menyerna är anpassade och prissatta för en person. Vi rekommenderar att du förvarar maten i kylskåp tills det är dags att värma den. Uppvärmningen gör du enklast i en vanlig ugn och på en hushållsspis. Med en matlagningstermometer är det enklare att värma köttet eller fiskentill exakt den temperatur du önskar.

Inom parantes hittar du dryckesrekommendationer och systembolagets artikelnummer.
Givetvis finns det flera alkoholfria alternativ som passar med. Prata med personalen och titta gärna i
hyllorna på Systembolaget.

BESTÄLLNING
Beställ innan onsdag kl 18.00 och hämta i hotellreceptionen på fredag samma vecka mellan kl. 10.00-16.00.
Observera att vi stänger hotellreceptionen kl. 16.00 på fredagar och hämtning sker innan dess.
Din beställning gör du på telefon 0586-246300.

PRIS
Paketpris för hela trerättersmenyn 295 kronor
Två rätter; Varmrätt med förrätt eller dessert 265 kronor
 

Meny 1
Fredagen den  6 mars, 27 mars och 24 april
Förrätt
Gravad hälleflundra med citron-och dillemulsion och forellrom samt brödkrutonger
Dryck: Guldkula Premier Cru Champagne (73077) 299 kronor 
Varmrätt
Oxfilé med portvissky, dragonmajonnäs, potatisterrin och rödvinskokt lök                 
Dryck: Gérard Bertrand Chateau L´Hospitalet (73142) 179 kronor
Dessert    
Key lime cheesecake med bärkompott                                             
Dryck: Chateau Grillon (4115) 129 kronor

Meny 2
Fredagen den 13 mars, 3 april och 8 maj
Förrätt
Krämig räksoppa med skaldjursmousse serveras med dillolja                      
Dryck: Kung fu Riesling (2690) 125 kronor
Varmrätt
Kalventrecote med rosépepparsky, gräddkokt svartrot och dubbelbakad potatis pomme maxim samt chilismör               
Dryck: Villa Puccini Chianti Classico Riserva 2014  Italien (22328) 145 krono
Dessert
Choklad- och hallonmousse med passionsfrukt                 
Dryck: Brachetto d´acqui (6260) 99 kronor
                                      
Meny 3
Fredagen den 20 mars och 17 april
Förrätt
Sojagravad biff med Jordärtskockskräm serveras med örtsallad och jordärtkockschips
Dryck: Irony Pinot Noir (6694)149 kronor
Varmrätt
Lättrökt Röding i packet, fänkål, potatis, grönsaker och örtig vitvinssås
Dryck: Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve Frankrike Alsace (5244) 109 kronor
Dessert
Päronpaj med champagnekräm
Dryck: Dr Loosen (5364)129 kronor

OSTAR
Osttallrik med tillbehör 65 kr per kuvert

Dryckesrekommendationer
Château du Levant 2011 Frankrike, Bordeaux, Sauternes (Nr 4153) 110 kronor
Nederburg NobelLate Harvest 2013 Western Cap (Nr 2741) 89 kronor
Domìni Veneti  Valpolicella Classico 2015 (sött) (Nr 2304) 159 kronor

GOTT TILL KAFFET
Hotellets Chokladtryffel  25 kr

Med reservation för ändringar.
SMAKLIG FREDAGSMIDDAG