Fredagskassen

Fredag Hela Veckan
Fredagskassen, en middag för Take Away, är en tjänst vi nu erbjuder alla helgfria vardagar. Vi kallar det för  "Fredag Hela Veckan".
Middagen är förberedd så du kan koncentrera dig på annat än att tillbringa timmar i köket. Med förpreparerade rätter och enkla instruktioner så lagar du enkelt till middagens varmrätt på ca 30 minuter. Allt blir enkelt, smidigt och väldigt gott!

Vi har färdigkomponerade trerättersmenyer med förrätt, varmrätt och en smarrig dessert. Allt för att du ska få den bästa kombinationen och smakupplevelsen. Dessutom kan du komplettera med en aptitretare, en Amuse-Bocuche.
Menyerna är anpassade och prissatta för en person. Vi rekommenderar att du förvarar maten i kylskåp tills det är dags att värma den. Uppvärmningen gör du enklast i en vanlig ugn och på en hushållsspis. Med en matlagningstermometer är det enklare att värma köttet eller fisken till exakt den temperatur du önskar.

Inom parantes hittar du dryckesrekommendationer och systembolagets artikelnummer.
Givetvis finns det flera alkoholfria alternativ som passar med. Prata med personalen och titta gärna bland annat i hyllorna på Systembolaget.

BESTÄLLNING
Din beställning gör du på telefon 0586-24 63 00
Senaste beställning finner du vid varje datum.

PRIS
Paketpris för hela trerättersmenyn 345 kronor
Två rätter; Varmrätt med förrätt eller dessert 315 kronor
Amuse-Bouche 45 kronor per bit

AVHÄMTNING- OCH BESTÄLLNINGSPUNKTER
Avhämtning måndag kl. 14:00-18:00,
beställning senast torsdag kl. 18:00 veckan innan.

Avhämtning tisdag, kl. 14:00-18:00,
beställning senast fredag kl 16:00 veckan innan.

Avhämtning onsdag, kl. 14:00-18:00,
beställning senast måndag kl 18:00 samma vecka.

Avhämtning torsdag, kl. 14:00-18:00,
beställning senast tisdag kl. 18:00 samma vecka.

Avhämtning fredag kl. 14:00-16:00,
beställning senast onsdag kl. 18.00 samma vecka.
 

MENYER 

Meny 1
13 - 20 september, 12 - 18 oktober samt 9 - 15 november

Förrätt
Gravad röding med picklad fänkål, dillmajonnäs och friterad potatis        
Dryck: Trimbach Riesling, 2017 Alsace Frankrike (Nr 2639) 150 kronor 
Varmrätt 
Grillad ryggbiff med kappa serveras med pommes Anna  och dragonrödvinssås samt smörrostade rotfrukter        
Dryck: Col de Orchia, Brunello di Montalcino, 2016 (Nr 12357) 289 kronor
Dessert
Klassisk äppelpaj med vaniljsås smaksatt med konjak
Dryck: Nederburg Noble Late harvest 2019, Sydafrika (Nr 2741) 109 kronor

Meny 2
21 - 27 september, 19 - 25 oktober, 16 - 19 november

Förrätt
Skagentoast på kräftor toppas med sikrom och syrad rödlök                              
Dryck: Cotilde Davenne Cremant de Bourgogne, Frankrike (Nr 7725) 150 kronor
Varmrätt
Grillat ankbröst med mörk körsbärssky, plommonkompott och rotfruktsbakelse                  
Dryck: The Butcher Pinot Noir 2020, Burgenland Österrike (Nr 70521) 169 kronor
Dessert
Björnbärstartelett med chokladmousse                    
Dryck: Domini Veneti Recioto della Valpolicella 2017, Italien (Nr 2304) 159 kronor                                                             

Meny 3
28 september - 4 oktober, 1 november

OBSERVERA
För utlämning den 25-29 oktober; i veckan 25-29 oktober har hotellet extra stora beställningar och köket går för högtryck.
Det innebär att vi inte har möjlighet att ta fler beställningar för utlämning under perioden i vecka 43 Vi levererar som vanligt igen från den 1 november

Förrätt
Kantarellsoppa serveras med krispigt salt och olivoljerostat surdegsflarn                  
Dryck: Couvent de Jacobins Bourgogne Blanc, Frankrike 2020 (Nr 5798) 159 kronor
Varmrätt
Ugnsbakad lättrimmad torskrygg i folie med champagnesås. Stenbitsrom serveras med potatis och rödbetscylinder           
Dryck: Guldkula Premier Cru, Champagne, Frankrike (Nr 73077) 299 kronor
Dessert 
Chokladterrin med vinbärsmousse toppas med olivsnö och pistage                      
Dryck: Harveys Bristol Cream Sherry, Jerez, Spanien (Nr: 8228) 119 kronor

Meny 4
5 - 11 oktober, 2 - 8 november 

Förrätt
Smörinkokta svartrötter serveras med kallslagen örthollandaise, rostade hasselnötter och rökt sidfläsk
Dryck: Oliver Leflaive Bourgogne Les Setilles, Frankrike (Nr: 5657) 229 kronor
Varmrätt
Grillad hjortytterfilé med kantarellsås, potatisfondant och smörstekt kål
Dryck: G.D. Vajra Barolo Albe 2017, Piemonte Italien (Nr:2398) 269 kronor
Dessert
Havtornscheesecake med vit chokladmousse
Dryck: Chateau Grillon, Sauternes Frankrike 2015 (Nr 4115) 129 kronor

AMUS-BOUCHE
Amuse-bouche är en typ av mindre "aptitretare" som vi serverar på hotellets restaurang innan den verkliga förrätten kommer in på bordet

Sikromstoast med picklad rödlök
Eller
Grillad lamrostbiff på surdegsflarn med slät tzatziki

Uppgradera din middag med en Amuse Bouche för 45 kronor biten, beställ samtidigt som du beställer din meny.

                                    
Med reservation för ändringar.

Smaklig middag!