Nya hotellrum på våning 4

Du kommer slås av det på vägen upp, mellan det tredje hotellplanet och det helt nya på fjärde våningen, där möts två världar.
Ett välkommet tillskott till vår verksamhet är de nya hotellrummen på den gamla vinden, som vi nu kallar våning 4. Det är fyra enkelrum, två dubbelrum och två sviter. Vi visar den gärna så tveka inte att höra av dig för en visning.

En ny värld
Väljer du att ta de pampiga trapporna så går du bokstavligen över från år 1930 till år 2019. Från den Italienska marmortrappan till den mer industrialistiska och moderna stålkonstruktionen, ritad av arkitekt Gustav Appell.
I fin harmoni sammankopplar de varandra och tittar du noga så ser du att det är ett genuint hantverk som Karlskogasmeden Robert Hagberg har utfört när han för hand har vridit alla plattjärnen som utgör stolparna i räcket. Handledarna är exklusivt lindat med läder, precis som Bofors egen sadelmakare gjorde en gång i tiden i de gamla trapporna.


Vill du spara på stegen så tar du hissen till fjärde våningen men det är väl värt att gå några gånger så du kan passa på att njuta av den vackra arkitekturen. Det är en upplevelse i sig.

Med minst två takfönster i vartdera hotellrummet så slås du av att ljuset är något över det vanliga. Du befinner dig längst upp i hotellet och det som en gång var hotellets vind.
Här bjuds du utsikt mot solen och stjärnorna. Det är bara det delvis lutande taket som vittnar om lägets historia för till och med hotellkorridoren har naturligt dagsljus. Där kommer det in via stora glaspartier i trapphuset.

6 hotellrum och 2 sviter
Vi har fått sammanlagt 4 stycken fina enkelrum, 2 dubbelrum och 2 stycken generösa sviter. Man slås av att alla rummen är väldisponerade och känns rymliga.
Med ljusa färger och snickeridetaljer som finns i hela huset så blir det en god helhet som våra gäster känner igen.

Ett skrivbord för att kunna arbeta vid, en skön säng där enkelrummen har 140 sängar, dubbelrummen två 90 sängar och sviterna stora kontinentalsängar på 210x210. I varje rum finns det dessutom en vacker länsfåtölj med fotpall.

Just fåtöljen är något av en pärla. Den är skön att sitta i och klädd i ett mjukt läder med olika kulörer i varje rum.
Fåtöljen som heter Siesta kommer från den finska möbeltillverkarna Fasetti och är en modell från 1952 designad av Carl-Gustaf Hiort af Ornäs.
Läs mera här  - Fasetti


Rummen har alla de bekvämligheter som man kan tänka sig behöva. De är lika välutrustade som de övriga rummen i hotellet och i hela hotellet har vi fritt WiFi.
På rummen finns bland annat strykjärn för klädvård, vattenkokare för den som vill ha en kopp kaffe eller The och en 49 tums tv vilken du kan se optimalt från sängen.
I våra nya rum är det dimrade spotlights i taket som skapar en mjuk ljussättning och punktbelysningen i rummen ger en ombonad känsla. För att ge bästa komfort är det en egen AC för både värme och kyla och i badrummen är det en behaglig golvvärme.


Utöver dusch är sviternas badrum utrustade även med ett badkar.

I sviternas vardagsrum finns en sittgrupp med soffa och två fåtöljer, givetvis ytterligare en tv.

Vi hoppas att du ocskå kommer trivas
”Den genuina känslan är den samma och det andas kvalitet som symboliserar Bofors Hotel”.
”Så annorlunda men ändå så lika, det är en lyckad symbios mellan det anrika hotellet och den nya våningen.”
”En otroligt läcker känsla”
Det är några fina utlåtanden från gäster som har bott i våra nya hotellrum. Så hör med oss om det finns något ledigt
rum på våning 4 nästa gång du kommer. Utsikten med stjärnhimeln tar vi inget extra för.

Varmt välkommen