Hotellets Restaurang

Vår Restaurang på andra planet är öppen för Affärslunch och middag.
Här finner du välkomponerade rätter med utvalda viner och menyer med anpassade drycker som förhöjer smakupplevelserna.

Vi har öppet för Affärslunch måndag till fredag kl. 11.30-13.00 då vi serverar en tvårätterslunch. Vill du så kompletterar du den med en dessert som du förslagsvis intar till kaffet i Salongerna.

Vill du få en riktigt fin upplevelse så rekommenderar vi dig en middag med rätter från vår À la carte
Vi har öppet köket måndag till torsdag mellan 18:00-23:00

Salongerna är öppna fram till 24:00 Här serverar vi fördrink och avec samt du har möjjlighet att botanisera i vårt fina
avecutbud till kaffet efter maten.

À la carte
Förrätter/Starters

Citronrimmad röding med picklad gurka, kallt pocherat ägg och bottarga  165 SEK                                                   
Lemon cured char with pickled cucumber, cold poached egg and bottarga        
                                                                                                                                    
Jordärtskocksoppa med lufttorkat vildsvin, pepparrotsflarn  165 SEK 
Jersuleum artichoke soup with air-dried wild boar, horseradish flarn
    
Rubbad älgfilé med kantareller, lingonpannacotta och friterad rotfruktsjulienne   185 SEK
Roasted moose fillet with chanterelles, lingonberry panna cotta and fried julienned root vegetables

Smörstekt vaktel med stekt pumpa, vinaigrette, grönkålschips och rostade pumpafrön  175 SEK                                                                                                                                      
Butter fried quail with fried pumpkin, vinaigrette, kale chips and roasted pumpkin seeds
        

Varmrätter/ Main course

Torsk med tryffelstuvad blomkål, brynt smör med hasselnötter och potatiskaka   335 SEK                           
Cod with truffle stewed cauliflower, browned butter with hazelnuts and potato cake

Ravioli fylld med ricotta och kantareller, toppad med vitvinssås och Kvibille  225 SEK               
Ravioli filled with ricotta and chanterelles, topped with white wine sauce and Kvibille

Gåsbröst med salladslök stekt med krusbär, rösti, madeiragräddsås och panchettaflarn  325 SEK            
Goose breast with green onions fried with gooseberries, rösti, Madeira cream sauce                                        
and pancetta flarn
                                         
Hjortracks med Karl-Johansvamp risotto, rödvinssås och rostade rustika rotfrukter  335 SEK             
Rack of deer with Karl-Johan mushroom risotto, red wine sauce and roasted rustic root vegetables
 

Dessert/Dessert
Pumpapannacotta med syltad pumpa och blåbärsyoghurtglass   135 SEK         
Pumpkin Pannacotta with pickled pumpkin and blueberry yogurt ice cream

Vaniljbrulee med apelsinsorbet och chokladkräm   135 SEK                  
Vanilla brulee with orange sorbet and chocolate cream

Bakad chokladmousse med rödbetsglass och filodegsflarn   135 SEK            
Baked chocolate mousse with beet ice cream and filo paste flarn

Havtornssorbet med vaniljkräm, syltad havtorn och svartvinbärsremmar  135 SEK               
Sea buckthorn sorbet with vanilla cream, pickled sea buckthorn and blackcurrant straps

Svenska dessertostar med tillbehör 135 SEK
Assorted Swedish dessert cheeses with condiments

                                                                                                                                                        
Bruksmajorsmeny
Menypris per person       705 SEK

Förrätter/Starters

Löjrom från Vänern på råraka serveras med gravad äggula, smetana och rödlök
Bleak roe from the lake Vänern on a potato cake served with a cured egg yolk smetana and red onion

Varmrätt/ Main course
Reninnanlår med kaffesky, mandelpotatispuré, glaserade rotfrukter, spetskål  och kantareller
Fillet of reindeer with a coffee steak sauce, almond potato puree, glazed root vegetables, point cabbage and chanterelles

Dessert/ Dessert
Karamelliserade äpplen med havresmulor, kanelglass och kolasås
Caramelized apples with oatmeal crumble, cinnamon ice cream and caramel sauce
 

Salongsmeny

Kvällens soppa  89 SEK

Caesarsallad med grillad kyckling, bacon, krutonger och parmesan 149 SEK

Klassisk räksmörgås a la Bofors Hotel 169 SEK

Hamburgare på hängmörad högrev serveras med vitlöks-och chiliaioli, romansallad,
ost, bacon, saltgurka, syrad lök och pommes frites    189 SEK

Biff Rydberg          195 SEK

Plocktallrik, lufttorkad skinka, korv, salami, två sorters ost- 145 SEK
marmelad, oliver och tunnbrödschips

 

Lounge menu

Soup of the evening        89 SEK

Caesar salad with grilled chicken, bacon, croutons and parmesan   149 SEK

Classic shrimp sandwich a la Bofors Hotel   169 SEK

Hamburger with tendered beef chuck served with a garlic and chili sauce, romaine salad,
cheese, bacon, pickle, pickled red onion and french fries 189 SEK

Beef Rydberg beef, potatoes, onion and a fried egg 195 SEK

Assorted plate, parma ham, sausage, salami, two kinds of cheese 145 SEK
marmelade, olives and thin bread crisps

Vår Bistro
Frukost 07:00-09:00
Lunchbuffé 11:30-13:00
Här finner du vår menyn för vår Bistrolunch